News Flash:

Cele mai interesante metode de conservare a rosiilor

26 August 2016
35666 Vizualizari | 0 Comentarii
rosii conservate
Vara, sezonul rosiilor este in toi. Salatele proaspete si racoroase sunt minunate pe timpul verii, dar cum te poti bucura de rosii de calitate si in restul anului? 
Vara este momentul prielnic pentru a te aproviziona cu rosii zemoase in vederea conservarii lor pentru toamna si iarna. In continuare iti prezentam cateva metode prin care poti conserva rosiile ca sa te bucuri de ele pe toata durata anului. 
1. Uscarea rosiilor in cuptor 
Spala rosiile cu apa rece si usuca-le cu un servet de hartie. Taie rosiile pe jumatate pe lungime si indeparteaza samburii. Ajuta-te de o lingura ca sa scobesti samburii si cat mai mult din pulpa zemoasa din jurul semintelor.
Asezoneaza rosiile cu sare. Asaza gratarul in partea cea mai de jos a cuptorului si seteaza butonul la temperatura cea mai scazuta. Asaza rosiile pe gratar cu partea taiata in sus lasand o distanta mica intre ele. Asaza gratarul deasupra celorlalte punand intre ele hartie de copt si folosind pe post de distantatoare gramajoare mici de staniol. Coace rosiile intre 4 si 6 ore pana ce legumele se incretesc la margini dar fara sa devina crocante. Lasa-le sa se raceasca, pune-le in 2 borcane mari si acopera-le complet cu ulei de masline. Pastrate la frigider, aceste conserve rezista chiar si 2 luni. 

2. Rosii congelate 
Iata un mod usor de a congela rosiile. Decojeste rosiile de pielite si taie-le in patru. Pune-le in pungi de congelator, videaza-le inainte sa le sigilezi, dupa care baga-le in congelator. 

3. Gem de rosii 
Incearca acest gem de rosii, preparat din 2 kg de rosii, 2 kg de zahr si 2 lamai. Cu un cutit ascutit, incrusteaza putin rosiile in cruce, apoi opareste-le in apa fierbinte timp de 20 de secunde. Dupa racire, curata-le de coaja si taie-le in bucati mari deasupra unui castron ca sa colectezi sucul si pulpa. Arunca pielitele si pune bucatile de rosii intr-o oala. 
Adauga la oala cu rosiile sucul de lamaie si jumatatile de lamaie. Rumeneste rosiile la foc mediu. Adauga treptat zaharul, nu mai mult de o cana o data, mestecand bine dupa fiecare portie, si asteptand cca. 10 minute dupa fiecare portie adaugata. Zdrobeste usor rosiile sau paseaza-le cu un mixer de mana si fierbe-le la foc mediu amestecand mereu pana ce gemul incepe sa se inchege si intreg amestecul incepe sa faca spuma. Ai grija sa nu arzi compozitia. Scoate jumatatile de lamaie. Toarna compozitia cu un polonic in borcane preincalzite si baga-le intr-o baie de apa clocotita timp de 10 minute. 

4. Rosii intregi la borcan 
Prin aceasta metoda rosiile conservate nu se destrama pe timpul procesului de conservare. Inmoaie pielitele rosiilor scufundandu-le intai intr-o baie de apa clocotita si apoi intr-o baie de apa rece timp de cateva minute, dupa care curata-le de coaja. Taie rosiile cubulete si pune-le in borcane. Inchide-le capacele si strange-le bine. Pune borcanele pe hartie de copt avand grija ca acestea sa nu se atinga unul de altul. Pune-le cu grija in cuptor si seteaza temperatura la 120 grade timp de 75 de minute. Scoate apoi borcanele si asaza-le pe un gratar, apoi acopera-le cu un propop ca sa se raceasca lent. In timpul racirii, capacele vor pocni usor, semn ca presiunea din interior le-a etanseizat. 
5. Chipsuri de rosii 
Ca sa prepari aceste chipsuri de rosii, ai nevoie de un deshidrator. Taie rosiile nedecojite in felii groase de pana la 1 cm. Presara peste ele sare de mare si putin busuioc uscat. Seteaza deshidratorul la temperatura pentru legume, si usuca-le pana devin crocante pe o perioada cuprinsa intre 8 si 12 ore. Pune apoi chipsurile intr-un recipient etans si savureaza-le dupa bunul plac. 
6. Sos salsa 
Aceasta reteta de sos salsa este delicioasa si se prepara usor in mai putin de 5 minute. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in robotul de bucatarie si sa amesteci impreuna 6 rosii proaspete, 1/3 ceapa, o legatura de coriandru, un deget de piper cayenne, un ardei serrano, un strop de zeama de lamaie verde, un varf de cutit de sare si 3 catei de usturoi si sosul este gata! 
Secretele.com 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004738 (s)