News Flash:

Campania #Metoo. Doi profesori din Capitala, acuzati de hartuire sexuala de foste eleve si studente. Surse din cadrul politiei: Nu au fost inregistrate plangeri

20 Octombrie 2017
1519 Vizualizari | 0 Comentarii
viol minora
Mai multe foste eleve si studente de la doua unitati scolare din Bucuresti si-au povestit experientele prin care au fost hartuite sexual de cadrele didactice, in cadrul campaniei #metoo. Politia nu a fost sesizata in aceste situatii, cel mai des tinerele fiind rusinate de ce au trait.
"Aveam 18 ani. Mergeam la meditatii la unul dintre cei mai bine cotati profesori de matematica din Bucuresti, Daniel Petriceanu, profesor la CN Mihai Viteazul. El avea peste 40 de ani si ne pregatea pentru bac. Cand ajungeam la el acasa, domnul profesor Petriceanu ne imbratisa foarte strans pe toate, lipindu-se de noi. Cat durau meditatiile, isi freca piciorul de picioarele mele, pana la coapse, imi masa umerii mie si colegelor mele. Cand greseam, ii spunea baiatului din grupa ca are voie sa ne dea sutienul jos si, daca mai gresim o data, va avea voie sa ne puna mana pe sani. Ne povestea despre problemele din viata lui sexuala, despre viata sentimentala a fiului lui de scoala generala, ne punea intrebari despre viata noastra sexuala", a scris pe Facebook Ruxandra Simion, fosta eleva.
Tanara spune ca i-a fost rusine sa le povesteasca parintilor, asa ca a continuat meditatiile pana a dat examenul de Bacalaureat. Dupa ce si-a povestit experienta pe Facebook, a primit mesaje si de la alte fost eleve care au trecut prin situatii similare cu acelasi profesor.
"In postarea mea de #metoo am mentionat un prof din liceu care s-a dat la mine in noaptea balului, dar nu i-am spus numele (..) Dar era profesorul meu de matematica Petriceanu cu care faceam si meditatii, caruia ii cunosteam sotia si copilul, si pe pe care il respectam ca profesor si ca om. E foarte ciudat in clasa a 12-a sa trebuiasca sa ii spui profului tau (inca politicos si cu respect) ca nu vrei sa te vezi cu el joi dupa ore, sa trebuiasca sa gasesti solutii sa te sustragi mangaierilor lui "nevinovate" la meditatii (..). In anii care au urmat am auzit lucruri din ce in ce mai grave si intre fostele eleve (si elevi) ai lui Petriceanu nu e un secret ce se intampla.(..) Mi-as fi dorit ca atunci cand eram eu in liceu domnul profesor Petriceanu sa fi inteles ca elevele nu erau acolo ca sa dea el iama in ele, si sa ne fi tratat cu acelasi respect si deferenta cu care ii trata pe baieti", este mesajul unei alte foste eleve.
O alta situatie din sistemul de invatamant este cea privind un profesor de la SNSPA, povestita de Miruna Rolea, fosta studenta. Evenimentul relatat dateaza din anul 2004, cand avea 19 ani.
"Intr-o seara raman mai mult la institut, asa ca dom' profesor (mentorul meu, omul pe care mi-l luasem ca reper intelectual, moral, spiritual) se ofera sa ma duca spre facultate cu masina, ca tot aveam curs cu el (vinerea, de la ora 18:00). (..)
- Domnisoara, eu simt o tensiune pozitiva intre noi. Si stiu ca si tu o simti.
Inghet. Blocaj. Simt cum mi se usuca gura si mi se pune un nod in stomac. Am paralizat.
- Dom'profesor, eu va admir. Dar stiti, aveti nevasta, copii, eu ii cunosc...
- Da, domnisoara, aveti dreptate. Tocmai asta ar putea fi o problema. (..) Tocmai de asta va propun sa incheiem un contract social. (..) Un contract in care sa ne iubim de 3-5 ori si apoi fiecare sa isi vada de drumul sau.
(..)- Dom'profesor, haideti sa mai discutam despre asta. Nu stiu ce sa zic acum, ma mai gandesc, vedem. Dau sa ies. Ma opreste si ma trezesc cum ma saruta, ii simt limba in gura mea, dintii care inlocuiau buzele, ma ranea, ma durea foarte tare. Mana lui ma "atingea" pe un san, brutal, neplacut", a scris fosta studenta pe Facebook.
Stefan Stanciugelu, cel despre care vorbeste tanara, este cadru didactic la SNSPA.
Surse din cadrul politiei au precizat ca nu exista inregistrate plangeri referitoare la acuzatii de hartuire privind fapte care sa se fi petrecut la cele doua institutii.
Informatiile au fost facute publice in cadrul campaniei #metoo, in care femeile isi povestesc experientele de hartuire sau abuz.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005296 (s)