News Flash:

Banicioiu, despre noua lista de compensate: Am introdus inca 23 de medicamente, procesul continua

5 Noiembrie 2014
1190 Vizualizari | 0 Comentarii
Lista medicamentelor compensate si gratuite a fost actualizata de doua ori, fiind introduse alte 23 de medicamente noi, pentru tratarea unor afectiuni intre care bolile cardiovasculare, diabetul si hepatita, a anuntat, marti, ministrul Nicolae Banicioiu.
"Procesul de actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite continua, prin introducerea a inca 23 medicamente noi pentru 29 de indicatii terapeutice. La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in programelor nationale de sanatate. Dupa sapte ani, in 2014, am reusit sa actualizam de doua ori lista de medicamente compensate si gratuite pentru ca pacientii romani sa beneficieze de tratament inovativ care sa determine o imbunatatire a calitatii vietii lor, o refacere mai rapida si, implicit, o reintegrare mai usoara in familie sau la locul de munca", a declarat , marti, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Potrivit ministrului, pana in prezent au fost introduse 40 de molecule si combinatii de substante active noi, iar procesul de actualizare continua.
"Pana la sfarsitul anului, am cerut echipei Unitatii de Evaluare a Tehnologiilor Medicale sa finalizeze cea de-a treia actualizare care va aduce si prima delistare, pentru sustenabilitatea listei si in conformitate cu acordurile incheiate cu organismele internationale", a mai spus ministrul Banicioiu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006986 (s)