News Flash:

Sfatul ginecologului: Candidoza vaginala, cea mai frecventa boala genitala intalnita la femei

4 Noiembrie 2014
2164 Vizualizari | 0 Comentarii
Candidoza vaginala este cea mai frecventa boala genitala cu care orice femeie se confrunta la un moment dat in viata. Candidoza este una dintre bolile genitale imediate, care are un tratament foarte simplu, dar care netratata poate sa aiba repercusiuni asupra vietii de cuplu si a vietii reproductive a femeii respective.Candidoza este rar intalnita la barbat.

Cauza principala a apartitiei candidozei vaginale o reprezinta o ciuperca denumita Candida Albicans.


Aceasta  este o ciuperca care include mai multe familii. Cea mai frecventa este Candida Albicans, insa in ultimul timp s-a constatat in laboratoare prezenta unei rude a Candidei Albicans, Candida Tropicalis, care mimeaza candidoza si se tratateaza cu antifungice speciale, foarte rar intalnite in farmaciile noastre
  

”Una din cauzele candidozei acute si recidivei candidozice este o toaleta vaginala inadecvata. Nu sunt recomandate spalaturile zilnice, nici cu apa simpla,dar nici cu solutii dezinfectante. Este indicat ca spalaturile sa se faca, cel mai des, o data pe saptamana si toaleta trebuie facuta dinspre vagin spre anus, pentru ca altfel antrenam artificial infectii in vagin”, ne sfatuieste dr. Roxana Dragu, medic primar obstetrica ginecologie, sef Sectie Obstetrica-Ginecologie, Spitalul Judetean Ilfov.

Absorbantele si tampoanele intravaginale pot fi factori favorizanti in declansarea candidozei vaginale. Acestea modifica ph-ul si compozitia lactobacilillor in secretia vaginala, nu declanseaza singure o candidoza, dar asociate cu o lenjerie stramta, cu o deprimare mai mica a organismului imediat apare candidoza vaginala.

candidoza vaginala candidoza vagin ginecologie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006877 (s)