News Flash:

Cod rosu de inundatii pe Barzava, pompierii suprainalta digurile in mai multe localitati

29 Iunie 2016
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la bistrita
Administratia Bazinala de Apa Banat a anuntat, miercuri dimineata, cod rosu de inundatii pe Barzava, pompierii lucrand pentru suprainaltarea si consolidarea digurilor din mai multe localitati aflate pe cursul acestui rau, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Administratiei Bazinale de Apa Banat (ABAB), in Gataia, localitate aflata pe cursul Barzavei, apa are 498 cm, ceea ce inseamna ca a fost depasita ultima cota de aparare cu 48 de centimetri, localnicii si pompierii actionand pentru suprainaltarea si consolidarea digurilor. Aceleasi actiuni au loc si la Sosdea, localitate aflata in amonte de Gataia si la Sculia.
Codul rosu de inundatii este valabil pana miercuri la ora 16.
Conform ISU Banat, 75 de subofiteri si un ofiter au consolidat digurile din Gataia si Sculia cu ajutorul a 2.000 de saci de nisip. Acestia sunt ajutati de 10 pompieri din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta Arad, Bihor, Hunedoara, 20 de jandarmi, 14 lucratori din cadrul politiei de frontiera, 20 de voluntari si echipe din cadrul ABAB.
De asemenea fortele inspectoratului actioneaza si in localitatea Boldur unde sunt inundate 154 de gospodarii si 165 curti si gradini. La locul interventiei sunt 11 subofiteri cu doua autospeciale, trei motopompe si o ambarcatiune cu motor.
In localitatea Sacalaz, afectata marti de ape, se actioneaza pentru evacuarea apei din 10 gospodarii, cu patru motopompe, o autospeciala si doi subofiteri, iar in localitatea Sanmihaiul Roman se actioneaza pentru evacuarea apei din 12 gospodarii cu patru motopompe si trei subofiteri.
In Lugoj se actioneaza pe o strada unde sunt afectate 15 curti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004940 (s)