News Flash:

COD GALBEN si PORTOCALIU de ploi abundente. HARTA judetelor vizate / Vremea se raceste in toata tara

23 Octombrie 2017
999 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme instabila
ANM a emis un cod galben de ploi, valabil de luni dimineata pana marti seara, in mare parte din tara. Tot de luni, de la ora 12.00, pana marti, la ora 18.00, va fi in vigoare un cod portocaliu de ploi in zonele deluroase si montane ale judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita. De asemenea, meteorologii atrag atentia ca temperaturile vor scadea de la o zi la alta, astfel incat la mijlocul saptamanii vremea va deveni rece in toata tara. La munte, la altitudini mari, trecator vor fi precipitatii mixte.
UPDATE Cod galben de vant puternic in opt judete al tarii, pana la ora 10.00
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari nowcasting de vant puternic in opt judete ale tarii, valabile pana la ora 10.00.
Judetele vizate de aceste avertizari sunt Sibiu, Buzau, Prahova, Arges, Dambovita, Hunedoara, Timis si Caras-Severin.
Meteorologii avertizeaza ca se vor inregistra intensificari ale vantului care temporar vor atinge si depasi la rafala 70-80 km/h, iar la peste 1.800m, 90 km/h.
Avertizarile expira la ora 10.00.
COD GALBEN
Fenomene vizate: ploi insemnate cantitativ; intensificari ale vantului la munte, in interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 10:00 – 24 octombrie, ora 23:00
Din dimineata zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest, cuprinzand treptat cea mai mare parte a tarii. In intervalul mentionat, in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20...30 l/mp si izolat 40 l/mp.
In zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 l/mp si izolat peste 60 l/mp.
Vantul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70...80 km/h.
Temperaturile vor scadea de la o zi la alta, astfel incat la mijlocul saptamanii vremea va deveni rece in toata tara. La munte, la altitudini mari, trecator vor fi precipitatii mixte.
"Temperaturile maxime se vor situa intre 9-10 grade in nordul Moldovei, pana la 20-21 in sudul Munteniei, in timp ce minimele vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade. In Capitala, inceputul de saptamana debuteaza cu vreme inchisa, va ploua moderat cantitativ, in special spre seara si pe parcursul noptii. Vantul va sufla moderat si cu intensificari trecatoare, iar temperatura maxima de luni se va situa in jurul valorii de 18 grade, in timp ce temperatura minima va fi de 11-12 grade. In aceeasi nota continuam si marti, cand vremea se mentine inchisa, iar in majoritatea regiunilor va deveni mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada din an. In Capitala, marti va fi vreme inchisa, va continua sa ploua in special in prima parte a zilei, iar vantul va sufla moderat cu intensificari temporare. Temperatura maxima va fi de 12-13 grade, iar cea minima de 5-7 grade", a declarat pentru Mediafax, meteorologul Oana Catrina.
COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: ploi abundente, in intervalul de valabilitate: 23 octombrie, ora 12:00 – 24 octombrie, ora 18:00
Zone afectate: zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita
In intervalul mentionat, in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 50...60 l/mp si izolat 80 l/mp.
"De miercuri, vremea se amelioreaza semnificativ  pe aspectul intensitatii si distributiei ploilor. Vor mai fi ploi slabe izolate in regiunile sud-vestice si in cele nordice. De miercuri se incalzeste usor, in orele amiezii se vor inregistra la scara intregii tari temperaturi cuprinse intre 8-9 grade in nordul Moldovei si 15-16 in Dealurile de Vest. In Capitala, miercuri va fi o vreme in ameliorare fata de zilele de luni si marti. Un cer variabil, vant slab si temperatura maxima de 13 grade. Joi continua sa se incalzeasca in intreaga tara, vorbim de temperaturi cuprinse intre 12 si 20 de grade, cu cele mai ridicate valori in sudul Olteniei. Joi, in Capitala, vom avea la amiaza 17-18 grade", a mai spus meteorologul.

Galerie Foto

harta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004633 (s)