News Flash:

Ce se poate trata cu brusture, planta fara efecte secundare

10 Septembrie 2018
894 Vizualizari | 0 Comentarii
brusture

De la brusture se recolteaza acum, toamna, radacinile, impreuna cu acea tulpina subterana care depoziteaza substantele nutritive, numita rizom. Recoltarea se face prin dezgropare cu cazmaua. 

Iata ce afectiuni poti trata cu brusture:

Brusturele detoxifiaza organismul

Datorita substantelor active, cum sunt sarurile de potasiu, vitaminele din complexul B, uleiurile volatile si tannina, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri in detoxifierea organismului;

Brusturele combate diabetul

Datorita continutului de substante active care regleaza nivelul glicemiei din sange, ceaiul din radacina de brusture este un adjuvant recomandat in lupta contra diabetului. Se consuma 3 cani de ceai din radacina de brusture, cate 15 zile pe luna.

Un studiu realizat pe diabetici, a aratat ca tratamentul cu brusture reduce glicemia cu aproximativ 12%, efectele fiind amplificate de asocierea sa cu radacina de cicoare sau cu frunze de anghinare. De asemenea, brusturele reduce producerea de glucoza la nivel hepatic si stimuleaza secretia de insulina din celulele pancreatice. Se adminstreaza decoctul combinat, obtinut din cele 3 plante, amestecate in proportii egale, din care se bea cate 1 litru pe zi.

Atentie! Persoanele care se afla deja sub tratament cu insulina trebuie sa fie supravegheate in timpul acestui tratament de catre medicul specialist, deoarece scaderile glicemiei sunt atat de puternice, incat trebuie ajustate dozele de insulina.

Trateaza infectiile urinare si renale

Brusturele contine poliacentilene, substante cu rol antibiotic in organism, care trateaza cu succes afectiuni precum cistita, nefrita, infectiile urinare. Pentru combaterea infectiilor, se recomanda atat consumul intern – cate 1 l de ceai pe zi, cat si uzul extern – bai de sezut zilnice.

Brusturele trateaza cu succes acneea, cuperoza, furunculoza

Aceasta este planta cu cel mai puternic efect antimicrobian. Contine arctiozida, o substanta al carei efect in organism este comparabil cu cel al penicilinei si ajuta la tratarea infectiilor pielii. Este eficient atat consumat intern, sub forma de ceai (se bea ceai din radacina de brusture si de cicoare, care se prepara din 30 g de amestec la 1 litru de apa; amestecul se fierbe timp de 5 minute, se strecoara si se bea pe parcursul unei zile), cat si extern, sub forma de cataplasme (frunzele spalate se stropesc cu ulei de eucalipt si se aplica pe locurile afectate; compresele se schimba de 3 ori pe zi, iar tratamentul dureaza 2-3 saptamani).

sursa: sfatnaturist.ro


glicemiei brusturele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005535 (s)