News Flash:

Aviz favorabil pentru urmarirea penala a fostilor ministri Alexandru Athanasiu, Dan Nica si Adriana Ticau

29 Noiembrie 2016
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
alexandru athanasiu
Presedintele Klaus Iohanis a avizat, astazi, cererea DNA de urmarire penala a fostilor ministri ai Comunicatiilor, Dan Nica si Adriana Ticau, si al Educatiei, Alexandru Athanasiu, informeaza un comunicat al Administratiei prezidentiale.


Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 47 de milioane de dolari in cazul fostului ministru Dan Nica si un prejudiciu de aproape 67 de milioane de dolari in cazul Adrianei Ticau.

In ce-l priveste pe fostul ministru Alexandru Athanasiu, prejudiciul ar fi ceva mai mic, de 19 milioane de dolari.

DNA a cerut aviz pentru urmarirea penala a lui Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor si tehnologiei informatiei in perioada 2000 - iulie 2004, acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, a Adrianei Ticau, fost secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada 2003 - iunie 2004, respectiv fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada iulie - decembrie 2004, acuzata de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, si a fostului fostul ministru al Educatiei, Alexandru Athanasiu, acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA a inceput partea finala a anchetei in dosarul denumit ”Microsoft 2”


Dosarul ”Microsoft 2” este desprins din cauza in care, in 3 septembrie, au fost condamnati definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan la sase ani de inchisoare, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu la trei ani, pe Dorin Cocos si Nicolae Dumitru la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare.


Pe 21 noiembrie, fostul ministru al Educatiei Alexandru Athanasiu a fost pus sub invinuire de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in dosarul Microsoft 2.


Partea a doua a anchetei Microsoft vizeaza, pana acum, implicarea a opt ministri plus un fost premier interimar. Presupusul prejudiciul este, potrivit procurorilor DNA, de 67 de milioane de euro. In aceasta parte a doua a anchetei, Claudiu Florica, afaceristul care controla Fujitsu Romania, a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz in serviciu si a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit DNA.

In sarcina celor trei s-a retinut infractiunea de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, potrivit unui comunicat al DNA.

dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004427 (s)