News Flash:

ALERTA METEO! Canicula si ploi torentiale, sambata si duminica. Harta zonelor vizate de cod portocaliu si cod galben

11 August 2017
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
ploi si vijelii
Sambata va fi cod portocaliu de canicula, in judetele Mehedinti si Dolj, unde se vor atinge 39 de grade. In Muntenia, nordul si estul Olteniei, sudul Banatului si in cea mai mare parte a Moldovei si Transilvaniei, disconfortul termic se va mentine ridicat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 35 si 37 de grade. De sambata seara pana duminica, noua judete intra sub cod portocaliu de furtuni.


Meteorologii au emis, vineri, o avertizare meteorologică cod portocaliu pentru Mehedinţi şi Dolj, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Averizarea privind valul de căldură, caniculă şi disconfort termic este în vigoare de sâmbătă, în intervalul orar orele 9-18.

În Muntenia, nordul şi estul Olteniei, sudul Banatului şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei intră în vigoare o avertizare meteorologică cod galben, disconfortul termic urmând să se menţină ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade.

Pe de altă parte, meteorologii au emis, tot vineri, o avertizare meteorologică cod portocaliu de averse torenţiale pentru judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Cluj, Alba şi Gorj.

Aici, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă până duminică la ora 12.00, se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

In judetele Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, precum si in zona de munte a judetelor Cluj, Alba si Gorj, indeosebi pe parcursul noptii de sambata spre duminica in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 50...60 l/mp si izolat 80...90 l/mp.
O avertizare cod galben a fost emisa si pentru Maramures, nordul Crisanei, vestul Transilvaniei si sudul si estul Olteniei, unde cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 50 l/mp.
In dupa-amiaza zilei de duminica, 13 august, si la inceputul noptii de duminica spre luni (13/14 august), manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor aparea si in celelalte regiuni, dar pe arii mai restranse. In cea mai mare parte a Munteniei si local in Dobrogea si Moldova disconfortul termic va fi ridicat si se vor mai inregistra temperaturi maxime in jurul valorii de 35 de grade. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005914 (s)