News Flash:

Aceasta bautura foarte ieftina este formata din doar doua ingrediente si curata eficient rinichii de toxine

11 Ianuarie 2018
110 Vizualizari | 0 Comentarii
suc patrunjel

Functionarea optima a rinichilor poate fi afectata de toxine, asa ca trebuie sa faci, din cand in cand, cate o detoxifiere a lor. In caz ca nu ai mese regulate, ca mananci alimente procesate si uscate, bei si fumezi, aceasta metoda de detoxifiere iti va imbunatati considerabil starea de sanatate generala si sanatatea rinichilor. Pentru aceasta bautura, ai nevoie de patrunjel si apa. Spala-l si taie-l in bucati mari. Adauga bucatile intr-un vas cu patru cani de apa si pune pe foc mic. Gateste timp de 5-10 minute. Ia de pe foc, lasa la racit, apoi strecoara si pastreaza in frigider. Bea o cana dimineata si vei incepe sa simti efectele in cateva zile.

Beneficii nutritionale

Patrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu si mai multa vitamina C decat citricele, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Planta are efect hidratant, hranitor, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor. Acest nutrient aduce multiple beneficii ficatului si protejeaza plamanii si colonul. Betacarotenul este transformat de organism in vitamina A, un nutrient important pentru un sistem imunitar puternic.

Patrunjelul este bogat in clorofila, care are capacitatea de a purifica si de a inhiba raspandirea bacteriilor, ciupercilor si a altor microorganisme. Clorofila din aceasta planta are calitati antibacteriene si antifungice care stimuleaza sistemul imunitar pentru calmarea simptomelor sinuzitei, de exemplu. Clorofila, bogata in oxigen suprima virusurile si ajuta plamanii sa eliminare toxinele acumulate din mediul incojurator.
Patrunjelul este una dintre putinele surse naturale de acid alfa-linolenic, un acid gras esential, important. Fluorul se intalneste in abundenta in patrunjel. Fluorul existent in patrunjel are o structura complet diferita molecular de fluorul produs chimic. Cariile dentare sunt rezultatul unui nivel prea scazut de fluor. Combinatia dintre calciu si fluor creaza o suprafata solida de protectie la nivelul dintilor si oaselor, protejeaza organismul de infectii, germeni si virusuri.

Acidul folic, una din cele mai importante vitamine din grupul b-urilor, cu rol important in sanatatea sistemului cardiovascular, converteste homocisteina in molecule benigne. Homocisteina este o molecula potential periculoasa, ale carei valori inalte poate afecta in mod direct vasele de sange si creste riscul de accident cerebral vascular la persoanele cu ateroscreloza sau boli de inima declansate de diabet.
Acidul folic este un nutrient esential pentru realizarea in conditii adecvate a diviziunii celulare, avand o importanta vitala in prevenirea cancerului de colon si de col uterin. 100 de grame de atrunjelul contin 5.5 mg. O jumatate de ceasca de patrunjel proaspat sau o lingura de patrunjel uscat ofera necesarul zilnic de fier. In plus, patrunjelul contine si vitamina C necesara oganismului pentru a absorbi fierul.

Patrunjelul este format din proteine in proportie de 20% (aproximativ acelasi procent ca si ciupercile). Planta contine vitamina B12 care este necesara pentru formarea celulelor rosii din sange si pentru dezvoltarea normala a celulelor, este importanta pentru fertilitate, sarcina, imunitate si prevenirea bolilor degenerative.
Actiunea vitaminei B12 este inhibata de antibiotice, pilule contraceptive, de stres, ficat lenes sau de prezenta unor paraziti in colon sau tractul digestiv. Patrunjelul contracareaza actiunea acestor factori inhibitori.

Administrarea a cel putin 100 micrograme de vitamina K pe zi poate reduce riscul de fractura de sold. Vitamina K este necesara pentru ca oasele sa asimileze mineralele de care au nevoie pentru a se dezvolta intr-un mod corespunzator. Patrunjelul este bogat in vitamina K (jumatate de ceasca, contine 180 mcg), iar aceasta cantitate se dubleaza daca planta este gatita.
 Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat orice alta leguma: 100 grame cotin 166 mg vitamina C, de trei ori mai mult decat portocalele. Flavonoidele, din componenta moleculei de vitamina C, protejeaza mebrana celulelor sanguine si sustin actiunea antioxidantilor.

Substantele componente din uleiul volatil al patrunjelului (miristicin, limonen, eugenol, etc.) inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plamanilor. Acestea actioneaza asemanator antioxidantilor care neutralizeaza anumite tipuri de substante cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de tigara, fumul carbunilor pentru gratar, etc.).
Patrunjelul mai contine: calciu (100 grame de patrunjel contin 245 mg de calciu), fosfor, potasiu (114 grame de patrungel contin 1000 mg de potasiu), mangan (100 grame de patrunjel contin 2.7 mg de mangan), inozitol si sulf.


betacarotenul patrunjelul acidul folic vitamina antioxidantilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1030 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011553 (s)