News Flash:

Accesul in Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, gratuit de 1 Mai

26 Aprilie 2018
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
cetate

Accesul in Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei, va fi gratuit, de 1 Mai, cand incepe, oficial, sezonul de vara, au transmis, miercuri, reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara.
Potrivit unui comunicat al CJ Hunedoara, cetatea dacica Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei poate fi vizitata din 1 Mai pana in 30 septembrie 2018, zilnic, intre orele 9.00 si 20.00, pretul unui bilet fiind de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru elevi, studenti si pensionari. De 1 Mai, insa, accesul va fi gratuit.

”In 1 Mai, accesul va fi gratuit la Sarmizegetusa Regia. Sezonul de vara la situl Sarmizegetusa Regia debuteaza cu o zi a portilor deschise. Marti, toti vizitatorii care ajung la Sarmizegetusa Regia vor avea intrarea libera si vor beneficia, gratuit, de ghidaj de specialitate in interiorul monumentului UNESCO. De la aceasta data, conform regulamentului, se modifica programul de vizitare a cetatii dacice. Tarifele de vizitare raman aceleasi ca in anii trecuti. In Anul Centenar, Serviciul Public Administrare Monumente Istorice si Consiliul Judetean Hunedoara va invita sa descoperiti cel mai spectaculos monument al civilizatiei dacice, sa aflati lucruri noi si interesante despre stramosii nostri daci, despre constructiile exceptionale pe care le-au lasat in urma, despre legendele si misterele care fac din Sarmizegetusa Regia un loc special”, se arata in comunicatul citat.

Consiliul Judetean Hunedoara a preluat, in luna februarie 2013, de la Ministerul Culturii, patrimoniul Cetatii dacice Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei, devenind astfel administratorul monumentului istoric protejat UNESCO.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003955 (s)