News Flash:

Cand vom putea circula cu vaporasele pe Bega? Reactia primarului Nicolae Robu

25 Aprilie 2018
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
vaporas bega2

Vaporasele ar putea circula pe Bega de la sfarsitul lunii mai, cand ar urma sa fie creata Administrarea Caii Navigabile Canalul Bega, a declarat, marti, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu. 

Acesta a precizat ca a incercat sa rezolve problema pe doua cai, respectiv printr-un amendament parlamentar depus de catre deputatul liberal Marilen Pirtea si pe cale guvernamentala. 

"Eu l-am rugat pe deputatul Marilen Pirtea sa faca amendamentul de modificare a Legii Ministerului Apelor si Padurilor, care, daca ar fi trecut, s-ar fi putut rezolva problema prin infiintarea structurii numite Administrarea Caii Navigabile Canal Bega in jurisdictia ministerului respectiv. Amendamentul a cazut (saptamana trecuta - n.r.) pentru ca nu a fost sustinut de majoritatea parlamentara, dar eu am discutat cu cei din Ministerul Transporturilor si s-a gasit o alta solutie. Mi s-a promis ca in luna mai problema va fi rezolvata de catre Guvern", a afirmat Nicolae Robu. 

Edilul a spus ca nu i s-au dat detalii, dar ca, in urma discutiilor avute saptamana trecuta cu secretarul general al Ministerului Transporturilor, Elena Petrascu, s-a convenit ca Primaria municipiului Timisoara sa puna la dispozitia ministerului un sediu corespunzator in regim de comodat pentru Administrarea Caii Navigabile Canalul Bega, un spatiu fiind deja identificat. 

Primarul a anuntat in urma cu mai mult de un an ca intarzierea de catre Guvern a emiterii unei ordonante privind crearea acestei administratii navigabile pana in luna iunie 2018 poate duce la pierderea a sase milioane de euro, fonduri europene prin care s-a finantat un proiect ce prevedea si cumpararea vaporetelor. AGERPRES


vaporasele bega nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 32 queries | Mysql time :0.013620 (s)