News Flash:

5 REMEDII UIMITOARE cu ceapa

18 Octombrie 2015
1628 Vizualizari | 0 Comentarii
leac ceapa

Ca medicament, ceapa ajuta la normalizarea circulatiei sanguine, regleaza metabolismul, stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la combaterea racelii. De asemenea, ceapa este un puternic dezinfectant si un bun diuretic de aceea nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. Iata cateva remedii naturiste cu ceapa:

1. Impotriva tusei se face un decoct de ceapa in felul urmator: o lingura de ceapa tocata marunt se fierbe timp de 10 minute in 200 ml de apa. Se strecoara si se bea cald, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10-15 minute, neindulcit sau indulcit cu o lingurita de miere de albine. 

Se beau una, doua cani pe zi. Gustul nu este placut, insa us, dar rezultatele sunt miraculoase. Pentru calmarea tusei la copii, se face o cataplasma din felii de ceapa, invelite intr-o bucata de tifon. Se incalzeste cataplasma si se pune pe piept. 

Tot impotriva tusei se poate face in casa vin din ceapa. Intr-o sticla de un litru (sa se evite plasticul) se pun 200 de grame de ceapa tocata marunt, o suta de grame de miere de albine, de preferat poliflora, si vin de tara, rosu sau alb, netratat.

Amestecul se lasa la macerat, la loc caldut, timp de zece zile dupa care se filtreaza. Se iau cate trei linguri pe zi. Preparatul combate si vindeca tusea, favorizand, in acelasi timp, transpiratia. Si copiii pot lua cate o lingurita de trei ori pe zi. 

2. Pentru decongestionarea cailor respiratorii, daca nu ai altceva la indemana, zdrobeste 2-3 cepe si puneti-le la fiert cu tot cu coaja, in doi litri de apa. Dupa 15 minute, ia vasul de pe foc si faceti inhalatii. Acopera-ti capul cu un prosop mare sau un cearsaf si respira, timp de cateva minute, aburii care se degaja din vas. Se recomanda ca acest procedeu sa fie folosit seara, inainte de culcare, pentru ca nu e bine de iesit din casa, mai ales, daca vremea e rece. 

3. Daca nu poti dormi din cauza nasului infundat, zdrobeste o ceapa si tine-o in dreptul nasului. Nasul se desfunda imediat si, in plus, vei avea un somn profund, linistit, odihnitor.

4. Impotriva durerii de cap, taie o ceapa rondele, pune-le pe o bucata de tifon si apoi, aplica-le pe frunte. 

5. Ceapa este si un excelent dezinfectant. Zdrobeste doua trei cepe de marime potrivita si lasa-le, pentru cateva ore pe o farfurie in camera in care dormi, atunci cand pleci de acasa pentru cateva ore, apoi se aeriseste camera. La fel se poate proceda si in bucatarie. 

Ca sa fii ferit de raceala, gripa si alte boli infectioase, pune o ceapa ca atare, cu tot cu coaja, intr-o ceasca sau pe o farfurioara, sub patul pe care dormi, si las-o acolo, pana la primavara.


impotriva tusei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005401 (s)