News Flash:

Primaria Timisoara creste calitatea serviciilor sociale si creste sumele pentru cofinantare serviciilor realizate prin asociatii, fundatii si culte

24 Octombrie 2022
365 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara11

Primaria Municipiului Timisoara, prin Directia de Asistenta Sociala (DAS), propune spre aprobarea Consiliului Local un buget mai mare cu 30% pe anul 2023 pentru servicii complementare. Suma va creste de la 10,47 milioane lei acordati in anul curent la 14,94 milioane lei pentru anul urmator.

„Traim vremuri grele si in momentele dificile trebuie sa fim solidari cu cei vulnerabili. De aceea, propunem o crestere majora a fondurilor pentru servicii sociale furnizate de organizatii acreditate, pentru a ajunge la cat mai multa lume in nevoie. Acolo unde Primaria nu poate interveni pentru ca nu are parghii legale sau suficienta capacitate, intervin organizatii prin servicii pe care le sustinem financiar.
De asemenea, sunt multe situatii in care statul nu reuseste sa integreze persoanele vulnerabile in societate si facem demersuri sa modificam legislatia nationala pentru a finanta mai usor serviciile care reusesc. Scopul serviciilor sociale este sa-i ajute pe beneficiari sa isi construiasca propria autonomie, libertate si demnitate si nu sa ii tina captivi intr-un lant al ajutoarelor de la stat", transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In clipa de fata, serviciile sociale din Timisoara sunt realizate de multiple institutii publice si de organizatii non-guvernamentale. Bugetul local finanteaza activitatea Directiei de Asistenta Sociala si a organizatiilor care se incadreaza unor criterii stricte de calitate si care realizeaza servicii complementare, reglementate prin HG 426/2020.
Prin acest proiect de hotarare urmeaza a fi finantate fundatii, asociatii sau culte recunoscute pentru furnizarea de servicii la un numar total de pana la 850 de beneficiari. Sumele sunt acordate per beneficiar, iar proiectul de hotarare de consiliu local propune o alocare maximala. 

Categoriile de servicii sociale complementare subventionate:
-    Centru rezidential pentru persoane adulte cu dizabilitati - Locuinte minim protejate
-    Centru rezidential pentru persoane adulte cu dizabilitati - Locuinte maxim protejate
-    Centre pentru viata independenta
-    Centre de primire in regim de urgenta
-    Centre rezidentiale de asistenta si reintegrare sociala pentru persoane fara adapost
-    Adaposturi de noapte
-    Unitati de ingrijire la domiciliu pentru persoane varstnice
-    Echipe mobile pentru persoane adulte cu dizabilitati
-    Centre de zi pentru copii aflati in situatie de risc de separare de parinti
-    Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilitati
-    Cantine sociale
-    Servicii mobile de acordare a hranei - masa pe roti
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008143 (s)