News Flash:

Transformare radicala pentru 3 scoli din municipiu. Primaria Timisoara a obtinut circa 50 de milioane de lei pe componenta Valul renovarii din PNRR

20 Octombrie 2022
247 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara

Trei scoli mari din Timisoara - Liceul Teoretic J.L Calderon, Colegiul Tehnic Henri Coanda si Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara - vor fi complet renovate, iar cladirile acestora vor deveni „verzi”, dupa ce toate cele trei proiecte depuse de Primaria Municipiului Timisoara pe componenta Valul renovarii din PNRR au fost acceptate. In total, valoarea estimata a celor 3 proiecte se ridica la aproape 50 de milioane de lei. Alte 3 proiecte de modernizare a unor scoli, in valoare de 40 de milioane de lei, asteapta aprobarea.

„Am cerut finantare prin PNRR pentru peste 1,5 miliarde de lei si aici se numara investitii in constructia si dotarea de spitale noi, innoirea flotei de transport si pentru reabilitarea infrastructurii scolare, inclusiv aceste scoli pentru care am primit finantare. Toate cele 3 scoli nu vor trece printr-o simpla renovare. Vorbim despre o modernizare completa a tuturor cladirilor, folosind tehnologii de ultima ora, astfel incat acestea sa devina mult mai eficiente din punct de vedere energetic. PNRR reprezinta o sansa unica in istoria Timisoarei si tocmai de aceea dorim sa atragem cat mai multi bani prin acest program. In anii urmatori, toate aceste investitii vor fi simtite si de comunitatea timisoreana”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz. 
Cele 3 proiecte aprobate in primul apel pe componenta Valul renovarii sunt: 
1.    „Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica constructii si instalatii la Liceul Teoretic J.L.Calderon” - 6.165.441,53 lei (valoare totala, inclusiv TVA)
2.     „Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica constructii si instalatii la COLEGIUL TEHNIC „HENRI COANDA” - 19.727.641,40 lei (valoare totala, inclusiv TVA)
3.    Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara - Scoala verde inteligenta - 22.930.320,21 lei (valoare totala, inclusiv TVA)

Fiecare proiect prevede cel putin injumatatirea consumului de energie primara si a emisiilor echivalente de gaze cu efect de sera. Interventiile vizate sunt de inlocuire a sistemului de termoizolare, de schimbare a instalatiilor de incalzire si de imbunatatire a sistemului de monitorizare si control a energiei termice.

In cadrul apelului 2 pe componenta Valul renovarii, Primaria Timisoara a mai depus inca 3 proiecte, a caror valoare totala se ridica la aproape 40 de milioane de lei.

    1. „Realizare sarpanta, reabilitarea termica si modificari interioare la corp scoala Colegiul National Ana Aslan Timisoara” – 5.380.422,49 lei (TVA inclus)
    2. „Lucrari de reabilitare pentru sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon prin cresterea eficientei energetice si utilizarea energiei din surse regenerabile a complexului de cladiri Clinicile Noi din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara” – 19.002.772,81 lei (TVA inclus)
    3. „Reabilitare Scoala Gimnaziala 1- Scoala Verde Inteligenta” – 14.427.114,42 lei (TVA inclus)

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005390 (s)