News Flash:

Primaria Timisoara a semnat contractul de finantare pentru Traseul Muzeal al Revolutiei din 1989

18 Octombrie 2022
306 Vizualizari | 0 Comentarii
Traseul Muzeal al Revolutiei

Viceprimarul Ruben Latcau a semnat astazi contractul pentru finantare pentru proiectul de investitii „Memorialul (Traseul) Revolutiei din 1989 in Timisoara” intr-un eveniment organizat la Bucuresti de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

„Ma bucur ca de azi avem finantarea asigurata pentru un proiect-simbol pentru Timisoara: Traseul Revolutiei. Pastram memoria vie a celui mai important moment din istoria noastra contemporana, cel care ne-a deschis drumul spre libertate, democratie si apartenenta la familia europeana. Evenimente, emotii, oameni si mesajul lui Decembrie 1989 vor fi din nou prezente pe strazile Timisoarei, prin acest proiect unic de pastrare si punere in valoare a istoriei noastre. Este datoria noastra sa ne asiguram ca generatiile prezente si viitoare nu vor uita”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Mai multe puncte emblematice ale Revolutie vor trece prin diverse interventii urbanistice: Piata Maria, Podul Traian, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Prefectura, zona Baile Neptun, Cimitirul Eroilor si Calea Martirilor. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentata si realitate virtuala, timisorenii si turistii vor putea retrai atmosfera acelor zile. 

Patrimoniul cultural al orasului va fi de asemenea valorificat din punct de vedere turistic, printr-o semnalistica moderna, crearea unei aplicatii dedicate vizitatorilor si digitalizarea locatiilor incluse in traseu.

Proiectul prevede si  modernizarea pavajelor pentru a accesibiliza spatiul pentru toata lumea, prin iluminat public diferentiat, marcaj tactic, signaletica sonora si borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban si marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locatiile.

Caracterul locului va fi conservat si valorificat, iar pentru doua zone (Piata Maria si Consiliul Judetean) vor fi realizate studii de iluminat public complete si vor fi propuse solutii de iluminat ambiental. Tehnologia trece in prim-plan prin acest proiect.

Valoarea contractului de finantare este de 4,5 milioane de euro, respectiv 22,3 milioane de lei. Acesta este al doilea contract de finantare prin fonduri PNRR semnat de Primaria Municipiului Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006021 (s)