News Flash:

CASA DE CULTURA, PRIETEN AL TINERILOR ARTISTI

21 Octombrie 2022
302 Vizualizari | 0 Comentarii
Facultatii de Arte si Design Universitatea de Vest


· GALERIA ROTONDA ·  TRANSPUNERI – un exercitiu de intelegere a maestrilor. II.

Expozitia este organizata de Centrul de Cercetare si Expertiza in Restaurare si Conservare, al Facultatii de Arte si Design/Universitatea de Vest si prezinta lucrarile studentilor programului de studii universitare de licenta Conservare-Restaurare. Proiectul este rezultatul practicilor de atelier ale studentilor implicati in studierea paleotehnicilor picturii pe diferite suporturi sticla, lemn, textile si hartie.
Studenti participanti: Radu Ioana Silvia, Hartauca-Lungulescu Larisa-Diana, Mierea Laura, Curea Panici Nicoleta, Rastasanu Luminita Crina, Ioana Oprisa, Ana Diuta, Bianca Radulescu, Slavicica Brosniac, Szilvia Knecht, Iustina Banceanu, Ilie Bujanca, Daniela Rapciuc, Anamaria Kaszoni
Coordonatori: lect. dr. Silvia Trion, lect. dr. Filip Petcu, asist. Luisa Palade


21-30 octombrie· EDUPOL · LIRA FILM · CONCURS

In cadrul programului EDUPOL, al Casei de Cultura a Municipiului Timisoara, in luna mai a acestui an, a avut loc, la Colegiul National „Constantin Diaconovici Loga”, proiectia filmelor documentare „Maria, Inima Romaniei", „Razboiul Regelui" si „Drumul spre casa", precum si un workshop de film documentar pentru liceeni, sustinut de John Florescu, jurnalist si producator de film documentar, si moderat de criticul de film Irina-Margareta Nistor.
Ca si continuare a demersului de a initia tinerii in arta cinematografica, a fost creat concursul de film documentar pentru elevi ANIMATM, cu menirea de a deschide apetitul elevilor pentru crearea de continut video.

Astfel, elevii sunt invitati sa realizeze, individual sau in echipe, un film de 3-5 minute, care va avea ca subiect Timisoara, exprimand modul in care ei vad si simt orasul. Abordarea poate fi atat realista, cat si metaforica.
Filmele trebuie trimise pe adresa office•ccmt.ro, cu mentiunea „pentru concursul ANIMATM.  Inscrierile in concurs se pot face pana in 20 noiembrie 2022. 

Juriul, din care vor face parte John Florescu, jurnalist si producator de film documentar, Irina-Margareta Nistor, critic de film, Camelia Mingasson, director al Casei de Cultura a Municipiului Timisoara, Mirela Arimia, reprezentant al partenerului proiectului si Violeta Bontila, director al Colegiului National „Constantin Diaconovici Loga” Timisoara, va acorda urmatoarele premii:
PREMIUL I – 1000 lei / PREMIUL II – 750 lei / PREMIUL III – 500 lei / MENTIUNE – 250 lei 
Pentru detalii si pentru orice informatii suplimentare va stam la dispozitie pe pagina de Facebook a Casei de Cultura, la telefon 0256-498214 sau pe mail office•ccmt.ro.
Va asteptam cu bratele deschise!
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007541 (s)