News Flash:

Leguma uimitoare care elimina toxinele din organism

7 Aprilie 2017
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
conopida
Murata, gratinata, fiarta, cruda, in salate, supe sau varianta mai sanatoasa a clasicului piure de cartofi, conopida nu doar ca este gustoasa, ci are efecte antiimbatranire si tine departe bolile de inima. Beneficiile nutritionale ale conopidei constau in faptul ca aceasta leguma contine vitamine importante, precum vitamina B1, B2, B3, B6 si B9 (acid folic).
Mai contine Omega 3 si vitamina K si este o sursa bogata de proteine, fosfor si potasiu. Pentru ca in consinut are vitamina C si mangan, acest lucru o face un puternic antioxidant. Conopida mai contine si carotene, precum beta-caroten si fitonutrienti, precum acidul cafeic. Este un antioxidant excelent, iar daca se consuma conopida in mod regulat scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancer.
Conopida contine substante importante pentru ficat, pentru a-l ajuta sa elimine toxinele din organism. Prezenta substantelor ca sulforafan si izotiocianat, mult mai bogate la conopida decat la alte legume surori, gen varza sau broccoli, cu pana la 70%, asigura un proces de detoxificare a ficatului si a intregului organism. Efecte anticancerigene Aceasta leguma este insa si un bun soldat care invinge celulele canceroase. Numeroase studii se leaga de consumul de conopida, mai ales pentru cancerul de prostata, cancerul de san, cancerul de colon si cancerul ovarian. Conopida are abilitatea de a elimina enzimele canceroase si de a rezista celulelor canceroase.  Alti compusi ai conopidei au de asemenea efecte anticancerigene. Conform Institutului national american pentru studiul cancerului:
 "S-a descoperit ca indolii si izotiocianatii (ambii sunt compusi care ajuta la reducerea riscului aparitiei diferitelor forme de cancer, in special a cancerului de san si se gasesc in conopida, varza de Bruxelles, brocoli si napi) inhiba dezvoltarea cancerului in diferite organe inclusiv vezica urinara, san, colon, ficat, plamani si stomac", spun specialistii. Scade riscul de inflamare Consumul de conopida regulat este asociat cu scaderea riscului de inflamare in boli ca artrita, obezitate, diabetul zaharat sau ulcer. Recent, s-a descoperit in conopida substanta numita I3C, care este un anti inflamator care opereaza la nivel genetic, putand preveni declansarea inflamatiei la un stadiu destul de timpuriu. Vitamina K si Omega 3 ajuta in prevenirea inflamatiilor cronice care pot duce la boli ca artrita. Un bun protector cardiovascular S-a descoperit de asemenea ca sulforafanul din conopida si alte legume crucifere imbunatateste in mod semnificativ tensiunea arteriala si functia renala.   Bogata in vitamine si minerale Daca se consuma conopida in mod regulat, aceasta este o modalitate simpla de a obtine acesti nutrienti atat de necesari pentru corp. O portie de conopida contine 77% din valoarea zilnica recomandata de vitamina C. Conopida este de asemenea o sursa foarte buna si la indemana de vitamina K, proteine, tiamina, riboflavina, niacina, magneziu, fosfor, fibre, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, potasiu si mangan.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007815 (s)