News Flash:

Alina Bica afla astazi daca va fi CONDAMNATA in doua dosare de coruptie

26 Iunie 2018
840 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sunt asteptati sa pronunte, marti, o decizie definitiva in dosarul Bica-Videanu, dar si in dosarul in care aceasta ar fi luat mita pentru dosarul afaceristului Horia Simu. Potrivit sotiei lui Ovidiu Tender, Alina Bica s-ar afla in Panama.
Nicole Tender, sotia omului de afaceri Ovidiu Tender, a spus, dupa ce a fost audiata in dosarul Alinei Bica, ca fosta sefa a DIICOT a plecat din Costa Rica si ca s-a mutat in Panama.

La ultimul termen de judecata, procurorul DNA a cerut condamnarea Alinei Bica si pentru infractiunile pentru care a fost achitata de prima instanta, iar pedeapsa sa fie majorata, dar si condamnarea fostului ministru Adriean Videanu, achitat in faza de fond a procesului pentru complicitate la abuz in serviciu.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat, fiind audiat in calitate de martor in dosarul in care Alina Bica este acuzata de favorizarea faptuitorului, alaturi de Adriean Videanu, faptul ca i-a facut mai multe cadouri, intre care si un ceas Rolex, pentru ca s-a oferit sa-l ajute in dosarul si fosta sefa DIICOT i-a spus ca este convinsa ca va ajunge, prin Iohannis, procuror general.

In prima instanta, Alina Bica a primit patru ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului, in vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu. Adriean Videanu si-a pasat actiunile asupra carora procurorii DIICOT instituisera sechestru sotiei si copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de catre Alina Bica, aratau procurorii DNA.

Faptul transformarii actiunilor nominative in actiuni la purtator a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 cand s-a aplicat sechestru asigurator, mai arata procurorii. Transformarea actiunilor nominative in actiuni la purtator nu a modificat detinatorul, ci numai natura lor, mai explica acestia. Procurorii sustin ca, prin instrainarea actiunilor, desi se aflau indisponibilizate ca urmare a masurii sechestrului, "inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja in sfera infractionala". In 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra actiunilor lui Videanu.

In dosarul privindu-l pe Horia Simu, procurorul DNA a cerut pedeapsa cu inchisoare orientata spre maximum pentru toti inculpatii din aceasta cauza.„Solicitam executarea pedepselor in penitenciar a tuturor celor trei inculpati. Cerem majorare la Alina Bica, mai ales pentru ca a fost deja condamnata in alt dosar”, a cerut reprezentantul Ministerului Public.

De asemenea, procurorul DNA a cerut ca pedepsele de la apel sa fie mai mari decat cele pronuntate de instanta de fond.

In acest dosar, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au condamnat-o, pe 26 ianuarie 2017, pe Alina Bica, fostul procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), la trei ani si sase luni cu executare pentru favorizarea faptuitorului, incadrarea juridica fiind schimbata din luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu in favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Si in cazul acestuia, incadrarea juridica a fost schimbata din complicitate la infractiunea de dare de mita in trafic de influenta. Totodata, afaceristul Horia Simu a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru cumparare de influenta. Si in cazul acestuia, judecatorii instantei supreme au schimbat incadrarea juridica din dare de mita in cumparare de influenta.

Potrivit rechizitoriului DNA, in 2014, Serban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara, pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004379 (s)