News Flash:

Un chinez a mancat 50 de ardei iuti in mai putin de un minut. Ce a urmat

16 Iulie 2018
791 Vizualizari | 0 Comentarii
ardei

Un chinez temerar a castigat un concurs anual de degustare de ardei iuti, inghitind nu mai putin de 50 in cu putin peste un minut, informeaza AFP.

Castigatorul, un baiat pe nume Tang Shuaihui, a primit o recompensa constand dintr-o moneda de aur de 24 de karate.
Concursul face parte dintr-un intreg festival dedicat ardeilor iuti, aflat la a doua editie. Manifestarea are loc intr-un parc de distractii din localitatea Ningxiang, situata in provincia Hunan (centrul Chinei) – cunoscuta pentru bucataria sa picanta.
Sub supravegherea mai multor medici, participantii la acest inedit concurs au trebuit sa inghita 50 de ardei iuti cat mai repede posibil.

Pe o vreme torida, Tang si-a terminat farfuria in 68 de secunde – alaturi de alti concurenti, toti plasati intr-o piscina umpluta cu apa si cu trei tone de ardei iuti rosii.

“I-au mancat cu o viteza halucinanta. Maestrul de ceremonii abia terminase de vorbit”, a explicat pentru AFP Sun Minying, o angajata a parcului de distractii.

Ardeii care pluteau in piscina faceau parte dintr-o varietate cu mult mai putin puternica decat cei inghititi in concurs, pentru a evita ca pielea concurentilor sa se irite.

Mancarurile din provincia Hunan, cunoscute pentru continutul lor foarte ridicat de ardei iuti, fac parte din cele opt bucatarii majore din China.

Festivalul dedicat ardeilor iuti dureaza pana la sfarsitul lunii august. Un concurs de degustare este organizat zilnic.
 


degustare ardei castigatorul tang shuaihui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009332 (s)