News Flash:

TELECABINA GROAZEI! Doi copii de 3 si 8 ani si doi adulti, raniti in telecabinele din Balea, internati in spitalele din Sibiu

29 Mai 2017
929 Vizualizari | 0 Comentarii
accident telecabina
Doi frati, un baiat de trei ani si sora lui de opt ani, precum si alti doi adulti, o femeie si un barbat, sunt internati in doua spitale din Sibiu, fara sa aiba vietile puse in pericol, dupa ce au fost raniti in cele doua telecabine care s-au defectat, duminica, in zona turistica Balea din Muntii Fagaras, potrivit medicilor. 
Sapte persoane au fost ranite la Balea in telecabine si aduse la spitale in Sibiu, sustin medicii de la cele doua spitale. 
Cei doi copii se afla internati la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. 
"Este vorba de doi copii, doi frati. Un baietel de trei anisori si o fetita de opt anisori care au fost raniti cand s-au izbit telecabinele. Fetita este cu o contuzie la nivelul genunchiului, dar este bine, nu sunt probleme. Amandoi sunt in afara oricarui pericol. Baietelul are o plaga de piramida nazala, nu stim daca si fractura, inca se fac investigatii la Urgenta. Si probabil ca baietelul va ramane internat pe Chirurgie la noi", a declarat pentru AGERPRES, medicul Ioana Matacuta, purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie din Sibiu. 
Alti doi adulti, un barbat si o femeie din Norvegia, sunt internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu. 
"La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au ajuns in total 5 pacienti, toti constienti, dintre care un barbat si 4 femei. Barbatul a fost diagnosticat cu fractura de rotula si va ramane internat in cadrul Sectiei Clinice Ortopedie. Cele patru femei sunt din Bucuresti, Sibiu, Ungaria si Norvegia. Pacienta din Norvegia, in varsta de circa 60 de ani, va ramane, de asemenea, internata, fiind diagnosticata cu traumatism toraco-lombar si fracuri costale. Celelalte 3 femei au fost diagnosticate cu traumatisme si contuzii, nu au nevoie de internare si vor pleca cu recomandari", a anuntat Decebal Todarita - purtator de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu. 
Unul din cei sapte raniti - o femeie - a fost transportata cu elicopterul de la Balea Lac la Sibiu, restul ranitilor fiind adusi la spitale cu ambulante SMURD. 
"Echipajul elicopterului SMURD a acordat ingrijiri medicale de urgenta unei femei care prezenta dureri la membre, aceasta fiind transportata la spitalul din municipiul Sibiu", a declarat Ramona Nistor, purtator de cuvant al ISU Sibiu. 
In urma incidentului de duminica au fost afectati 39 de turisti din tara si strainatate. Dintre acestia, 7 au fost raniti, iar restul de 32 au fost evacuati. 
Turistii nu au mai putut cobori de la 2.000 de metri altitudine cu telecabina, pentru ca transportul pe cablu a fost oprit, iar pe Transfagarasan in unele zone exista un strat de sase metri inaltime de zapada, a precizat pentru AGERPRES, prefectul judetului Sibiu, Lucian Radu. 
Duminica, la Balea Lac si la Balea Cascada, sapte turisti au fost raniti in doua telecabine care nu au putut opri la timp, pasagerii izbindu-se de peretii acestora, potrivit primelor informatii oficiale. 
Telecabina de la Balea este detinuta de o societate comerciala privata si este singurul mijloc de transport care face legatura, in aceasta perioada, intre Balea Cascada si Balea Lac, in Muntii Fagaras, pana la peste 2.000 de metri altitudine. 
Nu este pentru prima data cand sunt probleme cu telecabina de la Balea. In ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operatiune de evacuare a turistilor de la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din cauza ca telecabina se blocase. Un numar de 70 de turisti, din care 45 de copii, au fost transportati atunci cu elicopterele de la Balea Lac la Balea Cascada, pentru a putea ajunge acasa. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006028 (s)