News Flash:

Spitalul CFR Timisoara trece in subordinea CJ

25 Septembrie 2014
834 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul CFR Timisoara, unde a profesat patru ani savanta academician Ana Aslan (1945-1949), inventatoarea 'elixirului tineretii', Gerovital, va trece in structura Spitalului Judetean Timisoara, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Consiliul Judetean (CJ) Timis. 

'Spitalul CFR Timisoara este deosebit, are sectii unice in oras, pe care nici Spitalul Judetean nu le are - oftalmologia si sectia de gastroenterologie oncologica. Sunt medici de exceptie cei care lucreaza acolo, tocmai de aceea, Spitalul Judetean nu vrea sa desfiinteze aceasta institutie de sanatate, ci sa pastreze absolut toate sectiile si tot personalul. In alte spitale, pacientii isi cumpara medicamente si materiale sanitare, dar la Spitalul CFR acest lucru nu s-a intamplat niciodata, internatii primind absolut totul gratuit', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, dr. Flavia Marinconi Marcu, consilier judetean. 
Ea a mentionat faptul ca aceste spitale feroviare au functionat in regim de spitale regionale, iar acum managementul spitalului ar urma sa fie preluat de Spitalul Judetean, iar patrimoniul imobiliar de CJ Timis. 
Titu Bojin, presedintele CJ Timis, va prezenta, in perioada urmatoare, Ministerului Transporturilor decizia consilierilor judeteni de a prelua Spitalul CFR. 
Spitalul CFR Timisoara functioneaza in continuarea Palatului Apelor, fiind construit intre 1900-1902, in perioada Imperiului Austro-Ungar si s-a numit Begabalsor, fiind prevazut cu doua nivele; intre anii 1904-1906 s-a adaugat cel de-al treilea nivel. In aceasta aripa a Palatului si-au desfasurat activitatea Policlinica si Sanatoriul Casei Cercuale, iar Spitalul CFR, sub actuala denumire, functioneaza in acest spatiu din 1958.
Aici a lucrat academician Ana Aslan, ca profesor titular de clinica medicala a Facultatii de Medicina (1945-1949), savanta destainuind in memoriile sale, ca un student cu o afectiune degenerativa, o artroza la genunchi, neputand sa se prezinte la examen din cauza 'paraliziei', a fost primul beneficiar al studiilor sale, administrandu-i un tratament bazat pe infiltratii cu procaina. Miracolul s-a produs, iar tanarul a redevenit capabil sa se deplaseze singur. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031665 (s)