News Flash:

Sova a parasit in lacrimi sala Senatului

3 Decembrie 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
sova dan
Senatorul Dan Sova a iesit, joi, din sala Senatului stapanindu-si cu greu lacrimile, la scurt timp dupa anuntul privind avizarea cererii DNA pentru retinerea si arestarea sa preventiva.
Potrivit rezultatului oficial, si-au exprimat votul 127 de senatori din totalul de 165, dintre care 95 au votat "pentru" solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, 30 au votat "impotriva", iar 2 voturi au fost anulate.
Sova a iesit din sala imediat dupa acest anunt, vizibil marcat de veste. El a parasit cladirea Parlamentului urmat de jurnalisti, dar a refuzat sa faca vreun comentariu. Senatorul a fost pe punctul de a izbucni in lacrimi, stergandu-se la ochi de cateva ori. 
Dan Sova a declarat, joi, in plenul Senatului, ca din cele 3000 de file din dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si abuz in serviciu, nu exista nicio proba impotriva sa, ci doar un denunt, el adaugand ca se apropie de recorduri nedorite.
"Cred ca incep sa ma apropii de recordui nedorite", si-a inceput Sova discursul in plenul Senatului, in conditiile in care era pentru a treia oara cand senatorii trebuiau sa decida ridicarea imunitatii sale parlamentare.
Sova a mai spus ca la dosar nu exista nicio proba impotriva sa si ca nu reprezinta un pericol public, astfel incat masura arestarii preventive nu se justifica. "Nu am vazut sa se sperie lumea de mine in statia de tramvai", a spus el.
"S-a prezentat in fata dvs un dosar de 3000 de file, acel dosar se refera la doua infractiuni - abuz in serviciu si trafic de influenta. Din cele 3000 de file doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunt si ordonantele procurorilor. In afara de denunt nu exista nicio proba, exista un denunt. Atat", a mai spus Sova. 
PSD si PNL anuntasera ca vor vota pentru incuviintarea cererii justitiei in cazul senatorului Dan Sova, in timp ce presedintele Senatului si lider ALDE, Calin Popescu Tariceanu, le-a recomandat senatorilor ALDE sa voteze impotriva solicitarii de retinere si arestare preventiva a acestuia. Tariceanu a absentat insa joi, iar sedinta a fost prezidata, in locul sau, de vicepresedintele social-democrat al acestui for, Ioan Chelaru.  Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005005 (s)