News Flash:

Premierul Victor Ponta efectueaza vineri o vizita in Republica Moldova

10 Octombrie 2014
590 Vizualizari | 0 Comentarii
Prim-ministrul Victor Ponta efectueaza vineri o vizita in Republica Moldova, pentru mai multe actiuni comune cu omologul sau, Iurie Leanca, informeaza Biroul de presa al Guvernului intr-un comunicat transmis AGERPRES.
Din delegatia romana face parte si viceprim-ministrul Liviu Dragnea, anunta Ministerul Dezvoltarii Regionale.
Ponta va merge la Cahul, unde va fi construit noul sediu al Teatrului 'Bogdan Petriceicu Hasdeu', cu fonduri alocate de Guvernul Romaniei, ocazie cu care va fi semnat Memorandumul de finantare a proiectului. Apoi va vizita gradinita din localitatea Porumbesti, raionul Cantemir, a carei constructie a fost finantata prin programul de asistenta furnizat de Guvernul de la Bucuresti pentru modernizarea infrastructurii de educatie din Republica Moldova.
"Vizita va continua la Chisinau, unde vor fi donate Guvernului Republicii Moldova, conform angajamentelor anuntate, 100 de microbuze scolare, 35 Dacia Duster si 3 autocare, in cadrul procesului de sustinere de catre Romania a consolidarii capacitatii institutionale, modernizarii administratiei si institutiilor de la Chisinau, inclusiv a celor din educatie si cultura, componenta a procesului de pregatire a aderarii la UE", se precizeaza in comunicat.
Pe agenda discutiilor dintre Ponta si Leanca figureaza, pe langa stadiul diverselor proiecte convenite in cursul intalnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare si asistenta, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, inclusiv componenta de comert liber, si sprijinul concret pe care Romania il poate acorda acestui proces.
Vor fi, totodata, abordate si aspecte privind ultimele evolutii in ceea ce priveste situatia regionala si atingerea obiectivului independentei energetice, mai precizeaza sursa citata.
In a doua parte a zilei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va vizita Institutul de Cercetari Stiintifice in Domeniul Ocrotirii Sanatatii Mamei si Copilului, conform Ministerului Dezvoltarii.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046805 (s)