News Flash:

Peste 30.000 de elevi vor beneficia de proiectul "Masa la scoala"

11 Septembrie 2016
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi scoala 1
 Peste 30.000 de elevi din 50 de scoli din tara vor beneficia, in acest an scolar, de programul pilot 'Masa la scoala', initiat de PNL si sprijinit de Guvern, principalul impact al acestuia fiind prevenirea si reducerea abandonului scolar, a declarat sambata, la Deva, copresedintele PNL Alina Gorghiu. 
'Vorbim de peste 30.000 de elevi care vor beneficia de o masa calda la scoala, iar din semestrul al doilea, elevii din aceleasi scoli vor beneficia de implementarea proiectului intitulat 'Scoala dupa scoala', un proiect sustinut de PNL', a afirmat, intr-o conferinta de presa, Alina Gorghiu. 
Ea a aratat ca, in opinia sa, programul 'Cornul si laptele' nu-si mai indeplineste scopul pentru care a fost creat. Pe de alta parte, Gorghiu a apreciat ca aplicarea proiectului 'Masa la scoala' va face ca elevii sa nu mai renunte la cursuri, in principal fiind vorba de copiii din zonele defavorizate. 
'Nu-mi este deloc usor sa va spun, dar mi se pare ca toate realitatile trebuie spuse foarte clar: programul 'Cornul si laptele' este un program care, de foarte multa vreme, trebuia sa fie scos la pensie, eliminat de Executiv, pentru ca era un program care inseamna risipa de la bugetul public, un program care nu-si mai producea, de foarte multa vreme, efectele pe care legiuitorul si le dorea. In acest moment, acest proiect 'Masa la scoala' cred ca va face diferenta (...) in ceea ce priveste abandonul scolar. Cred ca multi elevi vor alege sa mearga la scoala, in loc sa renunte la cursuri, chiar si pentru acest lucru', a declarat copresedintele PNL. 
Alina Gorghiu a mai aratat ca, la initiativa PNL, Guvernul a sprijinit si proiectul prin care elevii care fac naveta vor beneficia de decontarea in totalitate a abonamentelor de transport, precum si cel prin care liceenii din clasele a XI-a si a XII-a vor beneficia de manuale gratuite din acest an scolar. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005859 (s)