News Flash:

Nu s-a invatat nimic din tragedia de pe A2! Un nou accident in lant pe Autostrada Soarelor soldat cu multi raniti

16 Noiembrie 2016
897 Vizualizari | 0 Comentarii
carambol a2
22 de persoane au fost evaluate de medici, dintre care patru transportate la spitale, in urma unui carambol in care au fost implicate 17 masini si care s-a produs, marti dimineata, pe Autostrada Soarelui, potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.
"Este vorba de un accident pe ambele sensuri in zona Glina, 10 masini pe sensul spre Constanta, 7 pe sensul spre Bucuresti. Colegii au evaluat 22 de persoane, din care patru urmeaza sa fie duse la spital sau sunt in curs sa fie transportate la spitale. Din cele patru o singura persoana are factura la unul din membrele superioare. Nu sunt cazuri critice", a declarat, marti dimineata, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI, Raed Arafat.
Ranitii vor fi transportati la unitatile sanitare cele mai apropiate. Doua persoane ranite in urma accidentelor in lant produse, marti dimineata, pe Autostrada Soarelui, in zona Glina, au fost transportate la Spitalul Pantelimon, iar alte doua victime, la Spitalul Bagdasar-Arseni, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.
Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei, circulatia rutiera se desfasoara ingreunat la iesirea de pe A2 Bucuresti – Constanta catre centura Capitalei.
Accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei la conditiile unui carosabil acoperit cu polei.
Un accident similar s-a produs in urma cu doua saptamani, in dreptul kilometrului 67 al Autostrazii 2 Bucuresti – Constanta. Patru persoane au decedat, alte 36 de persoane fiind ranite, iar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a activat planul rosu de interventie.
5 noiembrie: Accident in lant pe Autostrada Soarelui. Raed Arafat: 3 morti, 36 de raniti, 15 masini implicate. ISU a activat planul rosu
"Astazi 05.11.2016, in jurul orei 8.42, pe Autostrada 2, la kilometrul 67, sensul de deplasare catre Constanta, din cauza cetii dense, s-a produs un accident in care au fost implicate circa 15 autovehicule. Din primele date a reiesit ca accidentul s-a soldat cu aproximativ 20 victime, dintre care patru decedate. Echipajele de rutiera din cadrul BAMS, BPR si IPJ Calarasi asigura salvarea de vieti, masuri la fata locului, fluidizarea circulatiei pe rute ocolitoare. Recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile politistilor", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane, ulterior o a patra persoana fiind declarata decedata.
Datele initiale indicau doua persoane decedate.
"Doi oameni incarcerati, doua persoane incarcerate si mai mult de 10 persoane ranite. Se intervine acum cu forte de la ISU Calarasi, autospeciale SMURD, Serviciul de Ambulanta Judetean intervine cu sapte autospeciale, sunt autospeciale de descarcerare. Cel mai probabil, carambolul s-a produs din cauza cetii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ovidiu Tataranu de la ISU Calarasi.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004612 (s)