News Flash:

Nereguli la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara. Unitatea risca sa piarda acreditarea

18 Martie 2014
1363 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara riscă să piardă acreditarea, după ce oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au descoperit, în urma unui control fulger, că bolnavii de TBC stau pe acelaşi palier cu pacienţii care au alte afecţiuni pneumologice. Unitatea sanitară are la dispoziţie cateva luni pentru a rezolva neregulile.  Problema Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” este că nu doar că bolnavii de TBC si cei cu alte afecţiuni pneumologice sunt internaţi în saloane învecinate, ci şi cei a căror afecţiune nu a fost confirmată încă sunt la un loc cu cei care suferă de tuberculoză. Iar riscul ca boala să se răspandească e extrem de mare. Situaţia e neschimbată de ani buni, la fel ca şi motivul pentru care nu s-au luat măsuri pană acum, şi anume, lipsa banilor.
Insă, conducerea spitalului trebuie să ia măsuri cat mai curand, cu atat mai mult cu cat oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au dat un termen de cateva luni pentru reorganizarea circuitelor în spital. Unitatea sanitară este în curs de acreditare, dar dacă pană în anul viitor nu vor fi create spaţii noi pentru bolnavi, spitalul riscă să nu primească avizul de funcționare. UPDATE. Petre Golban a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara în urmă cu mai bine de o lună, cu diagnosticul de tuberculoză. Ştie care sunt condiţiile din spital, însă tot ce poate face este să-i ferească, pe cat posibil, pe ceilalţi pacienţi cu care intră în contact.
”Nu-i nicio problemă, mai punem şi noi pe nas cate-o mască şi mai mergem încoace, încolo. Mai trebuie făcut curăţenie prin saloane, sunt mai multe lucruri aici care nu-s chiar cum trebuie”, susține Petre Golban.
Pe unul dintre palierele în care sunt internaţi pacienţii cu tuberculoză, există un cabinet unde, zilnic, zeci de oameni vin la consultaţii. Singura soluţie pentru pacienţi este să fie atenţi, iar pentru personalul medical... să aibă grijă de bolnavi.
”Se plimbă pacienţii, nu poţi să-i ţii la pat, nu sunt copii, sunt adulţi, au nevoie să iasă la aer, vorbesc între ei ca orice pacienţi, mai ales că sunt mulţi. Sunt mulţi în salon pentru că deocamdată la noi nu stăm foarte bine la acest capitol, mai ales că, în ultima vreme, sunt foarte mulţi pacienţi şi oarecum greu de stăpanit”, ne-a declarat Daniela Buşe, asistent şef ls Secţia de Pneumologie.
Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cei care au semnalat neregulile, au dat şi un termen conducerii unităţii sanitare: pană la finalul acestui an trebuie reorganizate toate circuitele în spital. In plus, din zece pacienţi, caţi sunt acum în salon, trebuie să rămană doar şase.
”Sunt probleme de reorganizare a spitalului care sunt mai vechi, saloanele sunt cu multe paturi, şi-atunci trebuiesc reorganizate. Saloanele sunt vechi, n-au fost de mult reorganizate şi, din păcate, numărul de pacienţi cu TBC este mare, trebuiesc internaţi pentru că pot deveni o bombă biologică”, afirmă Virgil Musta, purtătorul de cuvant al spitalului.
La Spitalul „Victor Babeş", ultima investiţie în modernizare s-a făcut în urmă cu mai bine de zece ani. Pentru reorganizarea unităţii sanitare este nevoie de bani, iar bani nu sunt. Singura promisiune vine de la Primărie, în subordinea căreia este spitalul.
”Clădirea este veche, avem probleme şi din punct de vedere al circuitelor medicale, toate aceste elemente vor fi cuprinse în proiectul tehnic pe care-l abordăm în cursul primei jumătăţi a acestui an şi ulterior vor fi scoase la licitaţie. Investiţia de acolo este foarte, foarte mare”, spune Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.
Autorităţile locale vorbesc de peste un milion de lei, bani care ar putea fi investiţi în unitatea sanitară. Spitalul de Boli Infecţioase este vital pentru zona de vest a ţării, deoarece este singurul în care se pot trata afecţiuni pneumologice. sursa: Digi24.ro

petre golban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0958 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018068 (s)