News Flash:

Minoritatile etnice, sarbatorite in Parcul Rozelor din Timisoara. Iata programul manifestarilor

3 Octombrie 2014
619 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara sarbatoreste minoritatile etnice. La sfarsitul acestei saptamani, in perioada 4-5 octombrie, la Timisoara vor avea loc doua noi festivaluri. Vorbim despre Festivalul Folcloric al Minoritatilor Etnice si Festivalul Gastronomic, ambele aflate la prima editie, care se vor desfasura in Parcul Rozelor.
Cele doua evenimente care se vor desfasura in paralel in Parcul Rozelor, Festivalul Folcloric al Minoritatilor Etnice din Timisoara si Festivalul Gastronomic, sunt organizate de primarie.
„Timisoara a avut dintotdeauna un renume in Romania datorita multiculturalitatii sale. Amestecul etnic al comunitatilor, caracterul multicultural si toleranta au facut ca Timisoara sa fie singurul oras din Romania in care functioneaza trei teatre de stat in trei limbi nationale: Teatrul National Timisoara, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Tot in orasul de pe Bega se regaseste cel mai mare Corp Consular din Romania, exista invatamant preuniversitar in numeroase limbi straine – germana, maghiara, sarba, engleza, franceza, italiana, exista centre culturale ale Frantei si Germaniei, semn al deschiderii catre Europa”, amintesc reprezentantii municipalitatii.
Cele doua festivaluri isi propun sa promoveze folclorul minoritatilor etnice prezente in Timisoara si traditiile acestora, scrie tion.ro. Reprezentantii grupurilor minoritare vor avea ocazia sa le prezinte timisorenilor si specialitati gastronomice specifice fiecarei etnii.
„Vrem sa fie un eveniment de anvergura si prin el urmarim sa promovam folclorul minoritatilor etnice din Timisoara la nivelul la care el este sustinut la ora actuala, sa catalizam pastrarea traditiilor acestor etnii si sa dam un imbold organizarii de ansambluri folclorice etniilor care la ora actuala nu le au”, spune primarul Nicolae Robu.
Va prezentam in continuare programul celor doua zile de festival.
Sambata, 4 octombrie 2014
- orele 16.30-17.10 – Fanfara Big Band
- orele 17.10-17.30 – Formatia „Hanschenkleim”, reprezentanti ai minoritatii germane
- orele 17.30-18.10 – Ansamblul „Altona” din Cerna, reprezentanti ai minoritatii makedon-armane
- orele 18.10-18.50 – Ansamblul din Maguri, reprezentanti ai minoritatii rome
- orele 18.50-19.30 – Ansamblul de dansuri palestiniene, reprezentanti ai minoritatii arabe
Duminica, 5 octombrie 2014
- orele 15.00-16.00 – Ansamblul „Kruna” si „OK Bend Temisvar”, reprezentanti ai minoritatii sarbe
- orele 16.00-17.20 – Ansamblul „Timisul”, cu solistii Andreea Voica, Doriana Talpes, Andreea Aleusan si Dumitru Teleaga
- orele 17.20-18.00 – Ansamblul „Slavjak” din Timisoara si Ansamblul „Palucenka” din Dudestii-Vechi, reprezentanti ai minoritatii bulgare
- orele 18.00-18.40 – Ansamblul „Bobita”, Ansamblul „Eszterlanc” Timisoara si Formatia de titera „Bokréta”, reprezentanti ai minoritatii maghiare
- orele 18.40-19.00 – Corul „Shalom”, reprezentanti ai Comunitatii Evreilor din Timisoara
- orele 19.00-19.40 – Ansamblul „Kalena”, reprezentanti ai minoritatii ucrainene
- orele 19.40-20.20 – Formatia „Romano”, reprezentanti ai minoritatii rome.
Pe parcursul celor doua zile, intre orele 10.00-20.00, in cadrul Festivalului Gastronomic, timisorenii vor avea ocazia sa guste din preparatele traditionale ale etniilor prezente la eveniment, sa savureze produse specifice din zona Banatului si sa participe la atelierele mestesugaresti organizate de Consiliul Consultativ al Minoritatilor Nationale constituit la nivel local.

timisoara minoritatile etnice parcul rozelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040753 (s)