News Flash:

Ministrul Sanatatii intervine in SCANDALUL TRANSPLANTURILOR

4 Decembrie 2016
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
Vlad Voiculescu
Ministerul Sanatatii a anuntat ca in acest moment nu exista niciun motiv pentru ca activitatea de transplant sa fie intrerupta, iar cadrele medicale implicate in acest domeniu au la dispozitie toate resursele necesare.


Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a avut sambata discutii cu principalii responsabili ai activitatilor de transplant derulate in Romania.


"In urma informatiilor difuzate astazi privind o asa-zisa blocare a transplanturilor, Ministerul Sanatatii face precizarea ca nu exista niciun motiv pentru ca aceasta activitate sa fie intrerupta. Finantarea transplantului este continua, nu exista sincope, iar cadrele medicale implicate in acest domeniu au la dispozitie toate resursele necesare. De asemenea, procedurile pentru declararea mortii cerebrale sunt cunoscute de ani intregi si nici nu sunt puse in discutie in acest moment", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii anunta ca va demara, saptamana viitoare, consultari cu specialistii din domeniul transplantului pentru elaborarea si implementarea unor proceduri clare referitoare la modul in care sunt alocate organele recoltate.

"O activitate atat de sensibila din punct de vedere etic cum este transplantul trebuie sa fie guvernata de transparenta si reguli elaborate de profesionisti a caror probitate profesionala este in afara oricarui dubiu si nu este umbrita de antecedente penale", mai sustine Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii face din nou apel la responsabilitate pentru a se evita folosirea activitatii de transplant ca tema de campanie electorala.

vlad voiculescu transplant blocare consultari transparenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005538 (s)