News Flash:

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Felix Banila la sefia DIICOT

23 Iulie 2018
801 Vizualizari | 0 Comentarii
felix banila

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Felix Banila in functie de procuror-sef sl DIICOT, pe o perioada de trei ani.
"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului Oliver-Felix Banila - pe o perioada de 3 ani", potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

Felix Banila este procuror al Parchetului Tribunalului Bacau si a candidat si pentru un post in Consiliul Superior al Magistraturii.

In proiectul de management, acesta a subliniat ca procurorul-sef al DIICOT trebuie sa fie si un bun psiholog, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are in vedere vizeaza alinierea la normele raportului MCV.
De asemenea, Felix Banila isi propune sa creeze, in cadrul DIICOT, propria structura de politie judiciara.

„Propuneri de modificare a cadrului legislativ si institutional de infiintare in cadrul DIICOT a propriei structuri de politie judiciara, obiectiv care presupune realizarea urmatoarelor tipuri de activitati: identificarea resurselor necesare pentru crearea propriei structuri de politie judiciara; analizarea indicatorilor care sa ofere gradul de structurare pe competente profesionale a ofiserilor de politie judiciara ce vor compune acest compartiment in stransa legatura cu competenta materiala a DIICOT si numarul de cauze specific pe fiecare sectie, serviciu si birou specializat in parte; elaborarea de metodologii de lucru dupa care viitorii ofiteri de politie judiciara ce vor functiona in cadrul DIICOT isi vor desfasura activitatea”, prevede documentul.

La inceputul lunii iunie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil propunerea ministrului Justitiei de numire in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a lui Oliver Felix Banila, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Propunerea a fost transmisa apoi catre Administratia Prezidentiala.

Ulterior, procurorii DIICOT au decis, in Adunarea Generala, sa ii trimita presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare in care sa ii solicite respingerea propunerii ministrului Justitiei de numire a lui Felix Banila la conducerea Directiei, potrivit unor surse judiciare. Procurorii DIICOT au transmis, in solicitare, ca proiectul conceput de Felix Banila arata in mod clar ca acesta nu s-a documentat corespunzator, nu cunoaste si nu intelege structura, competenta si aspiratiile Directiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006605 (s)