News Flash:

Iohannis si Ponta, provocati la o dezbatere la Timisoara

5 Noiembrie 2014
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara ii invita pe cei doi candidati care au intrat in turul doi al alegerilor pentru functia de presedinte al Romaniei sa se intalneasca in cadrul unei dezbateri la Timisoara. Invitatiile au fost deja transmise, acum se asteapta o eventuala confirmare din partea celor doi.
„Anul acesta in decembrie se vor implini 25 de ani de la Revolutia din 1989. Pentru noi, timisorenii, fiecare decembrie inseamna in acelasi timp un prilej de aniversare, dar si de comemorare. Aniversarea infrangerii sistemului comunist este insotita de fiecare data de onorarea memoriei celor care, prin sacrificiul personal, au facut posibil momentul victoriei. In fiecare an, intrebarile care ne vin in minte sunt aceleasi: suntem noi demni de acest sacrificiu? Ce ar trebui sa facem pentru ca Romania sa fie la inaltimea sperantelor celor care in urma cu 25 de ani si-au dat viata pentru ca libertatea noastra sa fie astazi posibila? Care este proiectul care poate motiva societatea romaneasca si ii poate intari convingerea in valorile democratice pentru care s-a murit in urma cu 25 de ani?”, a anuntat Marilen Pirtea, rectorul UVT in invitatia lansata, scrie tion.ro.
Pentru a oferi raspunsuri la toate aceste intrebari, Johannis si Ponta sunt chemati sa discute fata in fata cu alegatorii in cadrul unei intalniri la Aula Magna a Universitatii.
„Consideram ca, mai mult ca niciodata, cetatenii Romaniei sunt interesati sa afle care este raspunsul la aceste intrebari in opinia celor care aspira la cea mai inalta functie in stat, functia de Presedinte al Romaniei. Acestea sunt motivele pentru care Universitatea de Vest din Timisoara a propus organizarea unei dezbateri publice, in Aula Magna a Universitatii, intre candidatii din turul doi al alegerilor prezidentiale, avand increderea ca prestigiul si experienta in organizarea unor astfel de evenimente in timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale, parlamentare si europarlamentare, recomanda institutia noastra pentru rolul de gazda echidistanta”, a mai anuntat Pirtea.
Universitatea de Vest din Timisoara a transmis deja invitatia la dezbatere catre cei doi candidati, Victor Viorel Ponta, respectiv Klaus Werner Iohannis, asteptand in acest moment raspunsul din partea domniilor lor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006667 (s)