News Flash:

Iata care sunt cele mai scumpe substante din lume!

8 Octombrie 2014
761 Vizualizari | 0 Comentarii
16. Sofran -11$/gram

Sofranul are o aroma si o savoare ce nu poate fi egalata si o componenta chimica ce ajuta mult in prepararea bucatelor. Sofranul se vinde sub doua forme, pudra si fire, si fiecare se comporta diferit in bucatarie .

15. Aurul - 56$/gram

Aurul pur e moale si e in mod normal in aliaj cu alte metale cum ar fi argintul, cuprul, platina sau paladiul pentru a-i creste forta. Aliajele din aur sunt folosite pentru confectionarea de bijuterii, obiecte decorative, monezi si in stomatologie. Aurul este un bun conductor de caldura si electricitate si nu se pateaza cand este expus la aer, asadar poate fi folosit pentru conectori electrici si panouri electrice.

14. Rodiu - 58$/gram

Rodiul este un metal puternic si tare, si e folosit de cele mai multe ori pentru a imbunatati taria si conductivitatea altor metale.

13. Platina - 60$/gram

Platina e o substanta speciala, de o mare valoare in dezvoltarea industriei, mediului si nu numai. Mai mult de 20% din toate marfurile contin sau au fost produce cu ajutorul platinei. Se gaseste in bijuterii, electronice si medicamente anti-cancer.

12. Metamfetamina - 100$/gram

Acest stimulant sintetic e puternic si creeaza dependenta, cu numeroase efecte negative asupra sanatatii.

11. Cornul de rinocer - 110$/gram

Poate ca metamfetamina e scumpa si periculoasa, dar are o intrebuintare. In schimb, cornul de rinocer e si mai scump, dar nu se foloseste la nimic.

10. Heroina - 130$/gram

Heroina apare de obicei ca o pudra alba sau maro si creeaza dependenta grava.

9. Cocaina - 215$/gram

Cocaina este un calmant puternic si este cel mai puternic stimulant de origine naturala. Numele de 'cocaina' se trage de la numele plantei din care se face. Cand Coca-Cola a aparut pe piata, aceasta continea 9 miligrame de cocaine per pahar, dar in 1903 a fost inlaturata din reteta.

8. LSD - 3 000$/gram

LSD-ul este cel mai scump drog de pe lista si este un halucinogen foarte puternic. Efectele lui sunt imprevizibile si depind de tot, de la asteptarile persoanei pana la mediu la cum reactioneaza in fata experientei insasi.

7. Plutoniu - 4 000$/gram

Plutoniul este un element radioactiv faimos pentru rolul sau in generarea de putere nucleara prin fisiunea nucleara.

6. Painita - 9 000$/gram

Painita e atat de rara incat multi oameni nu stiu ce este. Pana recent, numai un foarte mic numar de roci erau considerate mari si puteau fi taiate.

5. Piatra Taaffeite - pana la 20 000$/gram

Piatra Taaffeite e mov-rosiatica si a fost descoperita in 1945. Contele Edward Taaffe a cumparat un set de spineli si a observat ceva ciudat la unul din ei: piatra arata dubla refractie, in timp ce spinelul nu.  

Taaffeite e format din magneziu, beriliu si aluminiu. E prima piatra cunoscuta care are in componenta beriliu si magneziu. Deocamdata e folosita doar ca piatra pretioasa.

4. Tritiu - 30 000$/gram

Tritiul e o forma radioactiva de hidrogen, formata in mod natural de catre razele cosmice si sintetic in reactii nucleare. Prin amestecare tritiului cu un compus chimic ce emite lumina in prezenta radiatiilor, se formeaza o sursa de lumina continua fara a avea nevoie de baterii.

3. Diamantele - 55 000$/gram

Diamantul are cea mai mare tarie si conductivitate termala si este folosit in taierea si slefuirea uneltelor si in stiinta.

2. Californium 252 - 27 milioane $/gram

Californium 252 e un izotop radioactiv rar folosit in detectarea de explozibil, mine si bombe. Alte utilizari includ radiografia si in tratamentul pentru cancer.

1. Antimateria - 6,25 trilioane/gram

Antimateria e compusa din antiparticule care au aceeasi masa cu particulele materiei normale, dar au incarcatura opusa si alte proprietati.                            
Motivul pentru care antimateria e atat de scumpa e pentru ca e foarte greu de facut si nu rezista in lumea noastra. wow.bzi.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1433 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041489 (s)