News Flash:

Gorbaciov: Extinderea NATO si scutul antiracheta, printre cauzele actualei crize politice din Europa

17 Octombrie 2014
555 Vizualizari | 0 Comentarii
gorbaciov
Extinderea NATO si scutul antiracheta sunt cateva dintre cauzele actualei crize politice din Europa, a declarat fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a avertizat Occidentul si Rusia cu privire la riscul unui nou Razboi Rece, relateaza Russia Today, in pagina electronica.
Mihail Gorbaciov a declarat, intr-un interviu pentru Rossiskaia Gazeta, ca, pentru depasirea actualei crize intre Rusia si Occident, cele doua parti trebuie "sa renunte la acuzatiile reciproce si la impunerea de sanctiuni".
Fostul lider sovietic a apreciat ca Rusia a facut deja acest lucru, prin faptul ca nu a raspuns la ultimele sanctiuni impuse Moscovei de Occident in contextul crizei din Ucraina. "Acum, este randul partenerilor nostri", a adaugat el, sugerand ca Occidentul ar trebui sa renunte la ideea impunerii unor "sanctiuni personale" impotriva oficialilor de la Moscova. "Cum poate exista un dialog daca are loc pedepsirea unor persoane cu putere de decizie si influenta in politica? Este necesar un dialog intre cele doua parti", a subliniat Gorbaciov. "Nu trebuie sa se renunte la dialog, pentru ca altfel exista riscul unui nou Razboi Rece", a avertizat fostul lider sovietic.
Gorbaciov a mai afirmat ca actuala criza politica din Europa a fost provocata, printre altele, si de refuzul Occidentului de a tine cont de pozitia si interesele Rusiei. "Este vorba, in primul rand, despre extinderea NATO, desfasurarea scutului antiracheta si actiunile Occidentului in regiuni importante pentru Rusia (fosta Iugoslavie, Irak, Georgia, Ucraina)", a subliniat Gorbaciov.

russia today mihail gorbaciov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040112 (s)