News Flash:

DNA cere inlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv pentru presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu

21 August 2014
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
DNA cere inlocuirea arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive in cazul presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru abuz in serviciu si conflict de interese, procurorii anticoruptie spunand ca acesta a incalcat conditiile arestului la domiciliu.
Intr-un comunicat de presa transmis joi, DNA arata ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati au solicitat inlocuirea arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive in cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese.
Conform sursei citate, propunerea de arestare preventiva a fost formulata in conditiile in care Bunea Stancu, in mod indirect, a luat legatura cu un suspect din dosar, Vasile Soare, desi una dintre conditiile arestului la domiciliu era sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.
Propunerea de arestare preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Braila fost inaintata Tribunalului Galati.
Presedintele si vicepresedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija, au fost retinuti de procurorii DNA in 7 august, iar a doua zi Tribunalul Galati a decis ca acestia sa fie plasati in arest la domiciliu.
Bunea Stancu este urmarit penal pentru abuz in serviciu si conflict de interese, iar Mija, pentru abuz in serviciu in forma continuata.
Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010, Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija si Nicolae Moisiu si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.
Modul in care au fost organizate si s-au derulat licitatiile in perioada de referinta determinat ca trei societati comerciale sa detina monopolul lucrarilor licitate de CJ Braila, fiind practic singurele firme care participau si castigau contractele de achizitie publica pe plan local si judetean.
In situatia in care existau si alti ofertanti, firmele agreate fie ofereau pretul cel mai mic, fie indeplineau "anumite" conditii apreciate ca esentiale de catre membrii comisiilor de analizare si evaluare a ofertelor, situatie care, in mod inevitabil, a dus la castigarea procedurilor respective, aratau procurorii DNA.
De altfel, la una din firme, Bunea este, in mod indirect, actionar, mai spuneau procurorii.
Totodata, la aceasta situatie s-a ajuns din cauza exercitarii defectuoase a atributiilor de serviciu de catre membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar si gestionarii ineficiente a bugetului local de catre presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care avea si calitatea de ordonator principal de credite.
Potrivit DNA, urmare a indeplinirii in mod defectuos a atributiilor de serviciu de catre functionarii mentionati s-a cauzat un prejudiciu in valoare totala de 2.924.817,60 lei si vatamarea intereselor legitime ale agentilor economici care au participat la procedurile de achizitii publice si au fost descalificati in mod discriminatoriu.
In acelasi dosar sunt urmarite penal, pentru abuz in serviciu, alte 12 persoane - functionari de la CJ Braila.
Bunea Stancu, care este si presedintele PSD Braila, conduce Consiliul Judetean Braila din anul 2004. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007279 (s)