News Flash:

De ce nu trebuie sa iti fotografiezi niciodata biletul de avion

15 Septembrie 2017
1029 Vizualizari | 0 Comentarii
selfie in aeroport
Tot mai multi oameni obisnuiesc sa posteze pe retelele de socializare imagini cu biletul de avion atunci cand calatoresc. Pe Instagram, fenomenul este atat de intalnit, incat a fost creat si un hashtag – #boardingpass. Astfel, printr-o simpla cautare pe reteaua de socializare putem gasi o multime de fotografii cu bilete de imbarcare.
Specialistii, insa, ne atrag atentia ca acest obicei le ofera infractorilor acces liber la informatii confidentiale, precum si posibilitatea de a modifica sau anula rezervarea noastra.
Vulnerabilitatile derivate din aceasta informatie pe care o gasim cu usurinta online au fost explicate recent de un expert in securitate. Problema este departe de a fi noua, dar Steve Hiu, specialist in securitate aeriana, a demonstrat cat de grava poate deveni intr-un timp foarte scurt.
Iata ce a descoperit specialistul in securitate aeriana:
„Pe data de 30 august o persoana a postat o fotografie cu biletul sau de avion, iar eu am decis sa efectuez un mic studiu. Eram curios sa stiu cate date pot afla de pe o singura fotografie. Am hotarat sa verific vulnerabilitatea sistemului si am accesat site-ul lor.
Pentru a intra in sectiunea este suficient sa cunosti numele pasagerului si numarul biletului electronic (sau codul rezervarii). Toate aceste date erau inregistrate in biletul de avion si fara nicio dificultate am accesat aceasta sectiune, reusind sa citesc toate datele despre pasager.
In baza acestor date am aflat tot traseul calatoriei, precum si data si punctele de plecare ale tuturor zborurilor. Mai mult, am aflat care erau locurile lui, numarul biletului si bonusurile acumulate in baza programului de pasager permanent. Iar asta nu e tot!
Cu aceeasi usurinta s-au deschis toate detaliile despre achitari, inclusiv data cumpararii biletului si ultimele patru cifre ale cardului de plata cu care s-a efectuat plata. Codul de bare contine toata informatia despre biletul de avion care se pastreaza intr-un format special. Daca credeti ca este citit doar de computerele companiei aeriene, gresiti mult. Oricine poate citi codul. Pe internet sunt o multime de site-uri care citesc codurile de bare de pe imaginea incarcata. Mai mult, acest lucru permite infractorilor atat furtul de date personale, cat si cauzarea de prejudicii materiale, daca infractorii vor incepe sa foloseasca contul de client permanent al dumneavoastra”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004808 (s)