News Flash:

CUTREMUR PUTERNIC si alerta de tsunami, in Taiwan

20 Aprilie 2015
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
Un cutremur cu magnitudinea de 6,4, a avut loc luni dimineata in estul coastelor Taiwanului, potrivit Institutului american de geofizica USGS, fara sa fie raportate imediat victime sau pagube, potrivit agentiei taiwaneze de stiri, iar o alerta de tsunami pentru Okinawa a fost anulata dupa o ora.
Seismul a fost inregistrat luni, la ora locala 9.42 (4.42, ora Romaniei), la aproximativ 130 de kilometri sud-sud-est de Keelung, un oras cu aproximativ 400.000 de locuitori. Centrul american pentru alerte de tsunami la Pacific a anuntat ca nu exista o amenintare de tsunami pentru Hawaii sau alte teritorii americane din Pacific, potrivit NBC Ness.
Postul NHK a citat seismologi afirmand ca mai multe insule din arhipelagul Okinawa ar putea sa fie atinse de valuri de pana la un metru inaltime, dar sub nivelul maxim al mareei, fara sa reprezinte, astfel, o amenintare.
Magnitudinea anuntata initial, de 6,8, a fost revizuita in scadere de catre USGS la 6,6 si apoi la 6,4.
Autoritatile japoneze au emis un avertisment de tsunami, in urma cutremurului, localizat in mare, la sud de Okinawa si est de Taiwan, dar avertismentul a fost anulat dupa o ora, potrivit AP.
Agentia meteorologica japoneza a anuntat ca seismul, localizat la mica adancime, in apropiere de Insulele Yonaguni, avea magnitudinea 6,8.
Avertismentul a durat aproximativ o ora, dar nu era clar daca vreun val a atins tarmurile insulelor din zona. Imagini de televiziune prezentau o mare calma.
Postul public NHK a precizat ca nu s-au raportat imediat pagube. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005644 (s)