News Flash:

Cum tratezi in mod natural chisturile ovariene

25 Mai 2016
5600 Vizualizari | 0 Comentarii
chist ovar
Chisturile functionale sunt rezultatul unor dezechilibre hormonale, deci este crucial sa urmati un regim alimentar special. O astfel de dieta ajuta, de asemenea, si la accelerarea proceselor naturale de eliminare a toxinelor, dar si la un control mai eficient al organismului in raport cu cresterile anormale ale celulelor. 

Eliminati pe cat posibil zaharul, alimentele cu numerosi aditivi, conservanti siindulcitori artificiali, bauturile care suprasolicita ficatul (alcoolulcafeaua), consumati cat mai multe fructe si legume proaspete, alimente bogate in fitoestrogeni (soia, linte, naut), cereale integrale si alimente care au in compozitie grasimi sanatoase (peste gras, nuci, avocado, seminte, uleiuri presate la rece).

In completare, depuneti un efort deosebit pentru stimularea consumului de antioxidanti, care va vor ajuta sa scapati de radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt atomi instabili ce pot cauza cresteri anormale ale celulelor, ceea ce poate duce la mutatii celulare si cancer, potrivit adevarul.ro. Alimentele bogate in antioxidanti includ legumele cu frunze verzi si toate alimentele care contin cantitati importante de vitamina C, cum ar fi citricele, kiwi si fasolea verde. 

Suplimentele din complexul de vitamine B, cele cu bioflavonoide si zincul pot ajuta, de asemenea, la protejarea corpului de actiunea radicalilor liberi si duce la o echilibrare hormonala. Si plantele medicinale pot juca un rol important in reglarea hormonilor, echinacea, armurariul si extractul de usturoi fiind recomandate in scop preventiv sau ca adjuvante in tratamentul clasic al chisturilor ovariene. 

Acupunctura este o alta solutie pentru restabilirea echilibrului hormonal, precum si aromaterapia, care  accelereaza vindecarea si reduce cicatricile in urma unei interventii chirurgicale de indeparare a chisturilor ovariene. Amestecati uleiuri esentiale de levantica, salvie si rozmarin, diluate intr-un ulei de baza, cum ar fi cel de migdale dulci, si aplicati o data pe zi, timp de doua saptamani.

chisturile functionale dezechilibre hormonale regim alimentar dieta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006163 (s)