News Flash:

Contre intre prefectul Dogariu si primarul Robu

16 Octombrie 2014
627 Vizualizari | 0 Comentarii
dogariu prefect
Primarul Timisoarei Nicolae Robu face destul de des (de doua ori pe luna) rapoarte pe Facebook cu sumele de bani pe care le da guvernul catre Timisoara pentru proiectele de o importanta majora. Invariabil, de fiecare data, la total scrie zero. Prefectul de Timis, Eugen Dogariu, spune ca lucrurile nu stau chiar asa.
Mai mult, prefectul spune ca il asteapta la el pe edilul urbei de pe Bega, pentru a discuta despre aceste proiecte.
„Banii vin cand se realizeaza deconturi si sunt platiti din bugetul Guvernului actual. Vrem sa fim rigurosi si l-as ruga pe domnul primar Robu ca in apelurile sale bilunare sa precizeze ce bani vin de la Guvern. Guvernul a alocat 60 de milioane de lei pentru proiectele aflate in implementare, cum ar fi Pasajul Michelangelo, centrul istoric, reabilitarea strazii Stefan cel Mare, reabilitarea malurilor Begai, modernizarea statiilor de transport intermodal si altele. Aceste proiecte se realizeaza cu finantari din surse proprii, Guvernul Romaniei si fonduri europene”, spune prefectul.
Chiar daca unele dintre aceste proiecte au fost semnate de guvernele anterioare, banii au venit din bugetul actual.
„Domnul Robu, de doi ani si jumatate de cand este primar, nu a fost niciodata la mine sa vorbim despre proiectele orasului. Il astept pe domnul primar sa vina si sa discutam”, a afirmat prefectul.
Dogariu spune ca nu este in campanie, este reprezentantul guvernului in teritoriu, iar bani au venit catre Timisoara, scrie tion.ro.
„Cand spune ca nu s-a dat niciun leu… permiteti-mi sa spun ca nu e adevarat”, mai spune Dogariu.
 
UPDATE. In replica, primarul Nicolae Robu spune ca era normal ca Guvernul Romaniei sa asigure cofinantarea proiectelor pentru care s-au accesat fonduri europene.
„Domnul prefect este un om inteligent, care stie cum stau lucrurile. Una este discursul mediatic, mai ales intr-o campanie electorala, si alta este ceea ce stie si domnul prefect foarte bine, nu ma indoiesc. Eu am o parere buna despre domnul prefect. Guvernul nu a alocat niciun leu… Romania, cand a aderat la UE – era un alt guvern atunci, nici nu mai conteaza – s-a angajat, pentru a fi eligibila pe finantari europene, sa cofinanteze programe cu diverse cote parti. Vorbim despre un angajament al statului roman, nu al unui guvern sau al altuia. Nu se mai delibereaza niciunde daca se dau sau nu acesti bani, este un angajament deja luat in actele de aderare la UE si e ceva ce functioneaza automat”, a declarat edilul.

domnul robu dogariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0770 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012666 (s)