News Flash:

Lector al Universitatii de Vest din Timisoara, cercetat de DNA

10 Octombrie 2016
2355 Vizualizari | 1 Comentarii
UVT
Acuzatii grave pentru un lector al Universitatii de Vest din Timisoara. Acesta este banuit ca ar fi orchestrat o frauda cu fonduri europene obtinute in urma unui proiect educativ. Dascalul si-ar fi insusit banii de la UE destinati pentru plata burselor de care beneficiau cursantii, iar procurorii DNA au aflat ca a falsificat mai multe dispozitii de plata pentru a scapa basma curata.
Gheorghe Petrov este lector al Universitatii de Vest din Timisoara, dar si asociat al Centrului de Formare Profesionala a Adultilor „R&B Consulting”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU.
Barbatul este acuzat ca, in perioada 29 noiembrie 2011 – 29 decembrie 2012 ar fi facut sa dispara zeci de mii de euro, bani europeni destinati pentru plata burselor celor care urmau un curs finantat prin POSDRU la Centrul de Formare Profesionala a Adultilor.
Centrul reprezentat de Gheorghe Petrov este insa numai un subcontractant al Fundatiei pentru Cultura si Invatamant „Ioan Slavici”. Contractul semnat de participanti stipula ca, la finalul cursului, acestia vor dobandi calificarea de tehnician operator procesare text si imagine, dar si ca pe durata celor 13 luni de lectii fiecare participant ar fi trebuit sa primeasca o bursa de cate 900 de lei lunar. Toate cheltuielile, inclusiv cele cu bursele, ar fi urmat sa fie platite din fonduri europene.
Daca initial de plata burselor ar fi trebuit sa se ocupe Fundatia pentru Cultura si Invatamant „Ioan Slavici”, ulterior aceasta obligatie a fost transferata contractual celor de la Centrul de Formare Profesionala a Adultilor, scrie tion.ro.
Gheorghe Petrov, povestesc 11 dintre cursanti in plangerile lor catre autoritati, a achitat numai o bursa lunara pentru cativa dintre cei 40 de cursanti, pentru ca mai apoi participantii sa nu mai vada niciun ban. Asta inseamna ca, desi la finalul celor 13 luni Petrov ar fi trebuit sa vireze in conturile cursantilor 468.000 de lei, el nu a platit decat aproximativ 36.000 de lei, bursa aferenta primei luni, spun partile din dosar.
Cu toate acestea, intreaga suma a fost primita prin POSDRU, iar in momentul in care Petrov a fost luat la intrebari de catre cei de la Departamentul pentru Lupta Antifrauda si ulterior de catre DNA, barbatul le-a prezentat acestora mai multe dispozitii pentru plata burselor, semnate de cursanti.
Acestea s-au dovedit a fi insa falsuri, in urma unei expertize criminalistice cerute de procurorii DNA in vara lui 2015, expertiza efectuata de un expert autorizat, comisar sef in cadrul IPJ Caras Severin.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ion  | #1574
NU este lector al UVT d-lor oameni de pres(a)! Cititi, documentati-va si apoi scrieti. Si nu faceti asocieri care sunt irelevante: Petrov-UVT. Problema cu fondurile este a DNA si ii las pe cei de acolo sa isi faca treaba/datoria
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004938 (s)