News Flash:

NU IGNORATI! Daca aveti unul dintre aceste 9 simptome, propriul corp incearca sa transmita un mesaj important

27 Decembrie 2016
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
Poruke Tijelo
Foarte multe persoane sunt intolerante la anumite alimente, insa nu sunt constiente de acest lucru. Intoleranta la lactoza sau gluten sunt printre cele mai des intalnite. Poate in ochii multora dintre noi intoleranta la gluten nu este o problema atat de importanta, dar este gresita aceasta interpretare. Intoleranta la gluten nu este o alergie, ci un semn ca persoana afectata are o problema cu acidul gastric.
Migrena Cronica
Persoanele care au intoleranta la gluten, sufera de obicei de migrene, de dureri de cap care apar la jumatate de ora sau o ora dupa masa.
Mancarimea pielii
Intoleranta la gluten cauzeaza sistemului digestiv, uneori simptomele fiind mancarimea pielii, pielea iritata sau eczeme.
Fibromialgie
Fibromialgia este o suferinta non-inflamatorie care consta in durere cronica, difuz raspandita in tot corpul, asociata cu reducerea pragului durerii si prezenta unor puncte specifice, dureroase la presiune si o  multitudine de alte simptome: oboseala, disfunctie cognitiva, tulburari de somn, anxietate, depresie, etc.
Fibromialgia are trasaturi comune cu o serie de alte suferinte, cu care se asociaza, precum: sindromul oboselii cronice, sindromul intestinului iritabil, dismenoreea, migrena, facand parte dintr-un grup de boli caracterizate prin sensibilizare centrala. Procesul de sensibilizare centrala presupune o alterare a mecanismelor de procesare a durerii la nivelul sistemului nervos central. Aceasta duce la o crestere a sensibilitatii la durere care clinic se traduce prin aparitia hiperalgeziei (durere disproportionat de mare fata de stimulul dureros declansator) si alodiniei (durere declansata de un stimul care nu e nociv si nu provoaca in mod normal durere –ex. atingerea).
 
Intoleranta la lactoza
Intoleranta la lactoza este cea mai frecventa forma de deficit enzimatic intestinal, afectand toate categoriile de varsta. Enzima deficitara este lactaza, care in mod normal, la nivelul marginii in perie din intestin, produce hidroliza lactozei din lapte. Simptomele intolerantei la lactoza sunt diareea, durerile abdominale, flatulenta si balonarea. Simptomele apar din cauza lactozei nedigerate ce ramane in intestin si actioneaza osmotic,atragand apa in intestin si este fermentata de bacteriile intestinale,generand diferiti acizi organici si gaze precum bioxid de carbon si hidrogen.
 
Oboseala cronica
Daca obisnuiti sa dormit 8-9 ore pe noapte si continuati sa va treziti obositi, este un semn clar ca trebui sa acordati mai multa atentie alimentelor pe care le consumati si dietei. Sindromul de oboseala cronica este caracterizat prin oboseala sau extenuare severa care impiedica efectuarea activitatilor normale. Mai exista si alte simptome, dar cel principal este oboseala care dureaza de cel putin 6 luni.
 
Schimbari bruste ale dispozitiei si starii de spirit
Persoanele intolerante la gluten pot trece de la entuziasm extrem la anxietate amplificata intr-un timp foarte scurt si aparent fara motiv. De asemenea, aceste persoane tind sa fie depresive.
Dureri de stomac
Durerile de stomac reprezinta cel mai evident semnal pe care il primim de la propriul corp. Daca nu tolerati un anumit aliment si nu va simtiti bine dupa ce l-ati consumat, stomacul va reactiona imediat si va veti simti bolnavi.
 
Stari de ameteala
Cei care sunt intoleranti la gluten se simt adesea ametiti dupa masa. Sentimentul este acela al pierderii de echilibru.
Dureri articulare
Intoleranta la gluten provoaca dureri ale degetelor, genunchilor, soldurilor, inflamatii, si transpiratie excesiva.
In cazul copiilor, intoleranta la gluten duce la o dezvoltare neadecvata, capacitate de atentie deficitara si lipsa de concentrate, anxietate crescuta si carente de vitamine.

intolerante alimente migrena mancarimea pielii fibromialgie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005912 (s)