News Flash:

Cum sa dormi bine, in ciuda caniculei

24 Iunie 2018
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
insomnia e1498916256668

E dificil sa dormi neintrerupt o noapte intreaga odata caniculainstalata. Nu putem sa adormim, ne trezim frecvent, iar venirea diminetii devine un moment detestabil. Dar lucrurile pot fi mai putin tragice. Iata cateva sfaturi:

Cand e cald, somnul nostru e mai putin bun. Asta pentru ca temperatura noastra corporala se regleaza mai dificil. Creste in ultima faza a unui ciclu de somn (somnul paradoxal), ceea ce provoaca trezirea, fie si in toiul noptii. Prin urmare, obiectivul trebuie sa fie scaderea temperaturii corpului, pentru a avea o noapte dormita cap-coada.

Pregatirea camerei

In timpul zilei, inchideti ferestrele pentru a evita transformarea locuintei dumneavoastra intr-o adevarata sera. Acest gest simplu va permite sa scadeti temperatura interioara chiar si cu 10 grade. Noaptea, atmosfera umeda este cea mai buna pentru somn. Fara a va transforma camera in piscina, puteti amplasa in camera un recipient plin cu apa, sa intindeti un cearceaf umed sau sa pulverizam apa pe draperii.

Cum ne influenteaza schimbarile bruste de temperatura 

In locurile cu adevarat sufocante se poate folosi un ventilator plasat in spatele unui recipient umplut cu gheata. Face minuni. Aerul bate pe gheata, camera se racoreste si da si o senzatie de umiditate.

Cand va bagati in pat, sigur ca e cazul sa uitati de paturi si pilote de iarna. Sunt de preferat cearsafurile de bumbac, pentru ca pastreaza racoarea si lasa pielea sa respire. La fel si pernele. Unele au umpluturi care lasa aerul sa treaca si retin mai putin caldura decat altele. E vorba in special umpluturile bio, de alac sau hrisca.

Pregatirea corpului

Prima recomandare: beti apa. si nu numai seara, inainte de culcare, ci pe durata intregii zile. Luati-va o sticla cu apa si puneti-o in apropierea patului, pentru a evita sa va sculati din pat si sa mergeti in bucatarie, daca vi se face sete in timpul noptii.

Cina trebuie sa fie usoara, pentru ca digestia face sa creasca temperatura corporala. in plus, nici nu riscati sa vi se faca sete daca e vorba de o digestie scurta. Mancati alimente proaspete, cruditati, fructe, legume, peste sau carne alba. Ar fi bine sa uitati si de paharul cu alcool, pentru ca si alcoolul creste temperatura corpului.

Ce se intampla in corpul nostru cand e foarte cald 

Chiar inainte de a va baga in pat, puteti face un dus cu apa calduta. Va permite sa va hidratati pielea. De aceea, nu va stergeti chiar bine-bine dupa ce iesiti de sub dus. in schimb, evitati dusul cu apa rece. Nu va face decat sa va scada pe moment, brusc, temperatura corpului, dar corpul va incerca sa restabileasca o temperatura medie, rezultatul fiind ca va veti incalzi in loc sa va racoriti.

Nu va culcati prea devreme!

Un somn mai scurt si mai eficient este mai benefic decat unul lung, dar cu frecvente intreruperi. Prin urmare, puteti decala un pic ora de culcare. inainte sa va bagati in pat, pulverizati apa pe cearsafuri, perna, gat, fata si restul corpului, pentru a accentua impresia de racoare. Pastrati tot timpul in minte ideea ca trebuie sa faceti in asa fel, incat sa incercati sa va reduceti temperatura corporala.


pregatirea camerei pregatirea corpului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004722 (s)