News Flash:

Criza in Sanatate: Lipseste vaccinul impotriva tuberculozei

18 Septembrie 2016
1250 Vizualizari | 0 Comentarii
maternitate2
Ziua si scandalul in sistemul medical! Lipsurile au devenit mai degraba norma decat exceptia. O arata foarte clar criza cu care se confrunta acum maternitatile. Unul dintre cele mai importante vaccinuri pentru bebelusi lipseste din spitale. Nou nascutii parasesc maternitatile neimunizati impotriva unei boli grave: tuberculoza.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Constanta spun ca stocurile sunt epuizate si asteapta dozele necesare de la Ministerul Sanatatii. Situatia ii revolta pe parintii. Oamenii sunt ingrijorati, mai ales ca acest vaccin nu se gaseste in farmacii.

Lipsurile din domeniul sanitar ii lasa pe nou-nascuti fara aparare in fata bolilor inca din prima lor zi de viata. La maternitatea de la Spitalul Judetean Constanta se nasc, in medie, cate 10-12 copii pe zi, care ar trebui vaccinati in primele 48 de ore de cand au venit pe lume.

Printre bolile extrem de periculoase care ii pandesc se numara si tuberculoza. Copiii insa pleaca acasa fara vaccinul menit sa ii protejeze de aceasta boala necrutatoare. Medicii ridica din umeri si spun ca au terminat tot ce aveau pe stoc.

Situatia este aceeasi si la spitalul din Medgidia, dar si in mai multe judete din tara. Nu doar maternitatile de stat sunt afectate, ci si multe dintre cele private. Parintii sunt scandalizati, mai ales ca acest vaccin nu se gaseste in farmacii.

Amanarea imunizarii ar putea sa nu creeze probleme de sanatate copiilor doar daca sunt respectate mai multe conditii.

Spitalele asteapta acum solutii de la reprezentantii Ministerului Sanatatii. Astfel de sincope in aprovizionare s-au mai produs si anul trecut, din cauza procedurilor de achizitie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005300 (s)