News Flash:

Ce a declarat Procurorul general despre Legea Amnistitiei: "Nu avem voie sa..."

18 Ianuarie 2017
1198 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat astazi ca nu este nevoie sa se faca ''o inginerie juridica pentru a dezincrimina anumite categorii de acte antisociale''.


Intrebat, la sediul CSM, cum vede o posibila dezincriminare a unor infractiuni, el a precizat: ''S-ar vedea ca dezincriminarea este facuta cu dedicatie. Lucrurile sunt foarte clare si nu as dori sa le analizez mai profund pentru ca sunt foarte clare. La nivelul inteligentei publice medii nu ar trebui ca un magistrat al Ministerului Public sa staruie. (...) Nu avem nevoie sa facem o inginerie juridica pentru a dezincrimina anumite categorii de acte antisociale. Lucrurile sunt clare pentru cine citeste textul. La fel si cu alte fapte. Ar fi total exagerat, spre exemplu, ca la abuzul in serviciu sa se faca o incriminare astfel incat sa se ajunga ca o buna parte din cauzele DNA sa ramana in aer''.

Chestionat daca s-a consultat cu ministrul Justitiei pe anumite proiecte de Ordonanta de Urgenta privind gratierea si dezincriminarea anumitor fapte din Codul Penal, Lazar a precizat ca Ministerul Public este impotriva acestor "acte de clementa".


"Pozitia Ministerului Public este ferma si clara impotriva unor acte de clementa de acest gen, mai ales a unora care sunt lipsite de transparenta, care nu au fost discutate public si care trebuie analizate in Consiliul Superior al Magistraturii. CSM este garantul autoritatii judecatoresti, daca CSM nu este consultat intr-o chestiune de acest gen inseamna ca autoritatea judecatoreasca este neglijata, este privita ca o cantitate neglijabila, acest fapt pe mine personal ma ingrijoreaza ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii", a precizat Augustin Lazar, citat de Agerpres.
El a adaugat ca daca se va da dovada de clementa se va demonstra ca institutiile statului sunt "slabe".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004582 (s)