News Flash:

Ceaiul din flori de soc, un leac de top pentru raceala si gripa de sezon - Afla cum se prepara

22 Noiembrie 2017
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai de soc

Florile lui miros puternic si frumos, dar au si efecte terapeutice ce pot trata si preveni un numar urias de afectiuni. Socul este folosit pentru probleme reumatice, inflamatii ale cailor respiratorii, calmarea iritatiilor. Socul e eficient si in detoxifierea organismului.

Proprietati si efecte
Florile de soc sunt folosite in mod traditional pentru tratarea gripei, racelii, sinuzitelor, starilor febrile (reduce febra), in probleme ale cailor respiratorii superioare, precum si a febrei fanului. Fructele au efect analgezic, dar au si proprietati laxative (fiind foarte eficiente in constipatie) si diaforetice.
De asemenea, fructele se folosesc si in afectiunile reumatice, si in artrita. Florile si fructele de soc sunt eficiente in tratarea bolilor degenerative, previn cancerul si ajuta la mentinerea sub control a tumorilor benigne.

Sunt foarte eficiente in activarea sistemului imunitar. Socul e un remediu natural in lupta cu obezitatea, datorita proprietatilor laxative si diuretice, ajutand la detoxifierea organismului si la eliminarea excesului de apa din organism.

Cum preparam infuzia si decoctul
Pentru infuzia din flori de soc adaugati o lingura de flori in 250 ml de apa fierbinte. Pastrati vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute, apoi filtrati si indulciti cu miere (daca doriti).

In mod regulat, se beau 3 cani de ceai de soc pe zi, dupa fiecare masa. In cazul in care aveti gripa sau raceala, se pot bea pana la 6-8 cani cu ceai de soc pe zi, timp de cateva zile.

Decoctul din flori de soc este obtinut prin fierberea a 50 g de flori in 250 ml de apa timp de 3 minute. Decoctul din scoarta de soc e obtinut astfel: doua maini de scoarta de soc se fierb intr-un litru de apa pana cand apa se reduce la jumatate din cantitatea initiala, apoi se filtreaza si se divide cantitatea in trei parti.

Se bea cate o parte inainte de fiecare masa. Fructele de soc se pot folosi sub forma de infuzie in amestec cu alte fructe sau plante uscate, fiind preparata la fel ca si infuzia de flori.
De asemenea, fructele se pot folosi sub forma de suc preparat astfel: 20 g de fructe se amesteca cu o lingura de miere si se mixeaza. Se ia cate o ligurita in fiecare dimineata, ca laxativ, conform www.frunza-verde.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006320 (s)