News Flash:

Budapesta si-a retras candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

23 Februarie 2017
830 Vizualizari | 0 Comentarii
olimpism
Budapesta si-a retras miercuri candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vara din anul 2024, dupa ce o petitie a strans numarul suficient de semnaturi pentru declansarea unui referendum contra candidaturii capitalei Ungariei, a anuntat agentia de presa MTI, citata de AFP.
''Budapesta va cere oficial consiliului municipal sa retraga candidatura maghiara, de comun acord cu guvernul'', a declarat primarul Budapestei, Istvan Tarlos, dupa o reuniune cu premierul Viktor Orban.
''Guvernul, primaria si grupul FIDESZ (partidul majoritar) din parlament au propus retragerea candidaturii Comitetului Olimpic Ungar si Consiliului Municipal'', a adaugat Lajos Kosa, presedintele grupului FIDESZ din Parlement.
''Sunt dezolat sa vad ca acest vis se risipeste'', a declarat presedintele Comitetului Olimpic Ungar, Zsolt Borkai.
Dupa retragerea capitalei maghiare, in cursa pentru organizarea JO 2024 au ramas doar doua orase, Paris si Los Angeles. Comitetul International Olimpic va anunta numele castigatorului pe 13 septembrie, la Lima.
Inaintea Budapestei, alte doua orase si-au retras candidaturile, Hamburg (in urma unui referendum) si Roma, ambele din motive financiare.
Petitia lansata de miscarea Momentum pentru organizarea unui referendum impotriva organizarii Jocurilor Olimpice la Budapesta a adunat circa 266.000 de semnaturi potrivit initiatorilor sai, aproape dublul totalului necesar pentru organizarea unei consultari populare.
Mai multe partide politice critice fata de premierul Viktor Orban au sustinut campania denumita ''Nolimpia''.
Orban a sustinut tot timpul campania de candidatura, lansata in 2015, ca un omagiu adus istoriei olimpice a tarii, avand in vedere ca doar noua tari au castigat mai multe medalii decat Ungaria in istoria Jocurilor Olimpice.
Candidata de cinci ori la organizarea JO, Ungaria a pierdut de fiecare data, Moscova fiind singurul oras din Europa de Est care a organizat Jocurile Olimpice de vara, in 1980.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006094 (s)