News Flash:

BREAKING NEWS: ATAC TERORIST LA BARCELONA! Sunt cel putin 13 morti si 50 de raniti

17 August 2017
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
atac
Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă. Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 50 de persoane au fost rănite. Atacul este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană. Potrivit cotidianului El Pais, atacatorul este un islamist: Driss O. Niciun cetăţean român nu se află printre victimele atentatului, informează Ministerul Afacerilor Externe. La nivelul Ambasadei României de la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Agenţi de poliţie, loviţi de un vehicul în Barcelona

Cel puţin trei agenţi de poliţie au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul, la un filtru instituit în cadrul măsurilor de securitate din Barcelona, relatează cotidianul El Mundo.

Autorităţile spaniole l-au identificat pe presupusul autor al atacului cu vehicul comis joi după-amiază în centrul oraşului Barcelona, relatează presa spaniolă.

Potrivit cotidianului El Pais, bărbatul care a închiriat autoutilitara folosită în atac este un islamist, Driss O.

Bărbatul a închiriat vehiculul din orăşelul Santa Perpetua de la Mogada, situat în apropiere de Barcelona.

Atacul din Barcelona este act terorist, confirmă Poliţia

Atacul cu vehicul comis joi după-amiază pe Bulevardul Rambla, în centrul oraşul Barcelona, este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană.

"Se confirmă ipoteza unui atac terorist. A fost activat protocolul pentru astfel de situaţii", a transmis Poliţia catalană (Mossos D'Esquadra).

Autorităţile spaniole continuă eforturile pentru capturarea autorului atacului şi pentru stabilirea motivelor acestuia.

Donald Trump urmăreşte cu atenţia situaţia din Barcelona

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, este ţinut la curent cu evenimentele produse în oraşul Barcelona, anunţă Casa Albă.

"Preşedintele Donald Trump este la curent cu situaţia din Barcelona şi monitorizează situaţia", a transmis Casa Albă.

Potrivit presei spaniole, Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) din SUA avertizase de câteva luni autorităţile spaniole despre riscurile teroriste.

Operaţiuni de securitate în tot oraşul Barcelona

Serviciile de securitate au extins măsurile de securitate în tot oraşul Barcelona după atacul cu vehicul de pe Bulevardul La Rambla, dar deocamdată nu se cunoaşte motivul agresorului, relatează cotidianul La Vanguardia.

"Mobilul atacului cu vehicul de la Barcelona nu este cunoscut deocamdată", a transmis Poliţia catalană (Mossos d'Esquadra).

Autorităţile le recomandă localnicilor şi turiştilor să rămână în locurile în care se află, pentru a facilita intervenţiile serviciilor de securitate.

MAE: Nu sunt cetăţeni români printre victimele atacului de la Barcelona

Niciun cetăţean român nu se află printre victimele atentatului de la Barcelona, informează Ministerul Afacerilor Externe. La nivelul Ambasadei României de la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români. Momentan nu există indicii în acest sens. De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză”, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai informează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

 

 

 

Premierul Mariano Rajoy exprimă solidaritate cu persoanele rănite în atacul de la Barcelona

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a exprimat solidaritate cu persoanele rănite în atacul din Barcelona, precizând că este în contact cu şefii serviciilor de securitate, relatează publicaţia El Periodico.

 "Sunt în contact cu serviciile de securitate. Prioritatea este acordarea de îngrijiri medicale persoanelor rănite şi facilitarea activităţilor serviciilor de securitate", a transmis Mariano Rajoy prin Twitter.

Poliţia spaniolă confirmă că incidentul rutier din Barcelona este un act deliberat 

Poliţia spaniolă a confirmat că incidentul rutier produs joi după-amiază în oraşul Barcelona a fost un act deliberat, însă deocamdată nu se poate stabili că a fost atac terorist, afirmă surse citate de cotidianul El Pais şi de agenţia Reuters.

"A fost un act deliberat şi masiv", a declarat un oficial din cadrul poliţiei citat de El Pais.

"Deocamdată, nu se poate confirma că este vorba de un atac terorist", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Barcelona, citat de agenţia Reuters.

Surse citate de presa spaniolă susţin că doi indivizi înarmaţi ar fi intrat într-un restaurant şi ar fi luat ostatici.

Este vorba de un restaurant cu specific turcesc, Luna de Istanbul, situat în apropierea Bulevardului La Rambla. Localul a fost înconjurat de forţele de ordine. Nu se ştie clar câţi ostatici sunt în restaurant.

 

 

 

 

Doi indivizi înarmaţi au fost observaţi fugind după incidentul rutier, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Se pare că autoutilitara a lovit pietoni pe o distanţă de aproximativ 600 de metri.

Conform unor surse citate de publicaţia germană Die Welt, autorităţile spaniole suspectează că este vorba de un atac terorist. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

 

"Numeroase persoane au fost lovite de un individ cu o autoutilitară, pe Bulevardul La Rambla din Barcelona. Multe persoane au fost rănite", a transmis Poliţia regională (Mossos d'Esquadra).

Zeci de ambulanţe şi vehicule ale poliţiei au fost trimise la locul incidentului.

Nu este clar care este motivul pentru care individul a lovit pietonii.

Incidentul a avut loc în zona Pieţei Catalunya din Barcelona. După ce a lovit aproximativ zece pietoni, autoutilitara de culoare albă s-a oprit în unul dintre chioşcurile care despart zona pietonală de pe Bulevardul La Rambla de benzile pe care circulă maşinile.

Surse citate de cotidianul La Vanguardia susţin că este vorba de un atac terorist, dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate în zona incidentului rutier, închizând inclusiv unele staţii de metrou.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006103 (s)