News Flash:

ATACUL TERORIST din gara din Bruxelles: Politistii au retinut patru persoane, posibili complici

22 Iunie 2017
970 Vizualizari | 0 Comentarii
politie belgia2
Patru persoane au fost retinute, joi, in urma unor perchezitii efectuate in legatura cu atacul terorist comis in gara din Bruxelles, a anuntat politia belgiana, informeaza site-ul agentiei The Associated Press.
Un judecator din Bruxelles a autorizat patru perchezitii domiciliare in districte diferite din capitala Belgiei, inclusiv in Molenbeek, unde ar fi locuit presupusul atacator Oussama Zariouh, un islamist de origine marocana.
Politia nu a oferit detalii suplimentare despre cele patru persoane retinute, iar un judecator va decide joi daca accepta arestarea lor preventiva pentru 30 de zile.
Presa belgiana scrie ca mai multi islamisti extremisti au locuit sau tranzitat districtele Molenbeek, Anderlecht si Koekelberg din Bruxelles, in ultimii ani.
Marti, in jurul orei locale 20.30 (21.30, ora Romaniei), un barbat a incercat sa comita un atentat in Gara centrala din Bruxelles si a strigat sloganuri islamiste. Militari aflati in patrulare au deschis focul asupra individului in momentul in care acesta a detonat dispozitivul exploziv pe care il avea asupra sa, provocand o explozie de mica amploare.
Nicio alta persoana nu a fost ranita in urma incidentului produs marti seara in capitala Belgiei. Parchetul din Bruxelles a anuntat ca incidentul este de tip terorist.
Fortele de securitate belgiene au identificat autorul atacului, care nu se afla in vizorul serviciilor de securitate sub suspiciunea unor activitati de terorism, dar era cunoscut de catre politie dupa comiterea unor infractiuni. Desi numele acestuia nu a fost oferit, presa locala a scris ca este vorba despre Oussama Zariouh, un islamist de origine marocana care avea 36 de ani.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004423 (s)