News Flash:

Ambasada Germaniei: La noi, abuzul in serviciu e reglementat in legile fiscale si Codul Penal

13 Iulie 2018
932 Vizualizari | 0 Comentarii
judecator

Ambasada Germaniei la Bucuresti transmite, intr-un mesaj pe Facebook, ca urmarirea penala a abuzului in serviciu este reglementata in mai multe legi fiscale, din dreptul disciplinar si in Codul Penal, iar pedeapsa variaza de la amenda pana la cea cu inchisoarea.
"In Germania, urmarirea penala a abuzului in serviciu este reglementata prin intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar si din codul penal. Pedepsele ajung de la amenzi modeste pana la masuri disciplinare si chiar pedepse considerabile cu privare de libertate", se arata intr-un mesaj pe pagina de Facebook a ambasadei Germaniei in Romania.

Germania este unul dintre cele 12 state partenere, alaturi de Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia si SUA, care au transmis, pe 28 iunie, autoritatilor romane un mesaj comun prin care cer sa nu fie slabit statul de drept prin modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala.

"Noi, partenerii si aliatii internationali ai Romaniei, facem apel la toate partile implicate in modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei. Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient. Ii incurajam pe romani sa continue pe aceasta cale. Partenerii UE evoca de asemenea concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, din 12 decembrie 2017, care solicitau Romaniei sa isi concentreze eforturile asupra consolidarii progreselor obtinute, sa evite orice pasi inapoi si sa apere independenta judecatorilor si procurorilor", se arata in declaratia facuta in numele Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elvetiei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei si Statelor Unite ale Americii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005879 (s)