News Flash:

Alina Bica si Serban Pop au fost ARESTATI

3 Septembrie 2015
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop, acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu, au fost arestati pentru 30 de zile de magistratii instantei supreme.
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata de Alina Bica si Serban Pop. Masura este executorie, insa, motiv pentru care fosta sefa DIICOT si fostul sef al ANAF vor fi incarcerati.
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica se intoarce astfel dupa gratii, ea fiind arestata preventiv si in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.
DNA a anuntat, marti, intr-un comunicat de presa, ca a dispus inceperea urmaririi penale si retinerea, pentru 24 de ore, a Alinei Bica, pentru luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, si a lui Serban Pop, acuzat de complicitate la dare de mita.
Potrivit procurorilor, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la Horia Simu suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ca sa solutioneaze, intr-o maniera favorabila lui Simu, un dosar in care omul de afaceri era urmarit penal.

horia simu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004768 (s)