News Flash:

Acuze grave in scandalul legat de fostul Liceu de Arte din Timisoara

23 Septembrie 2014
630 Vizualizari | 0 Comentarii
fostul Liceu de Arte din Timisoara
De la grupurile de interese nelegitime, primarul Nicolae Robu a trecut la… filmele cu mafioti. Edilul-sef al Timisoarei lanseaza in continuare acuze extrem de grave, afirmand public ca exista persoane, angajate in institutii ale statului ori provenind din alte cercuri, care incearca sa impiedice practic o investitie, ridicarea unui hotel pe locul fostului Liceu de Arte din centrul orasului, din motive de concurenta. Robu a explicat, luni, ce inseamna… „stilul mafiot”.
Dupa ce a declarat ca exista „grupuri de interese nelegitime” care descurajeaza venirea unor noi investitori in Timisoara pentru a proteja anumite afaceri, ca sa nu existe concurenta, Robu a dezvaluit, zilele trecute, ca grupurile de interese sunt preocupate de ce se intampla cu cladirea fostului Liceu de Arte si cea a Inspectoratului Scolar din centrul orasului.
Edilul a afirmat ca in locul ansamblului respectiv, care se afla in proprietatea Fundatiei Caritatea, s-ar dori construirea unui „super-hotel”. Ulterior a declarat ca n-a vazut niciun plan concret in acest sens, dar aceasta ar fi o varianta pe care o au in analiza proprietarii.
Totul, dupa ce in urma cu cateva saptamani primarul anunta ca s-a obtinut avizul Ministerului Culturii pentru declasificarea zonei, pentru a se putea interveni in aceasta zona protejata – inclusiv prin demolari -, avand in vedere ca se doreste si largirea strazii 20 Decembrie 1989 in contextul reorganizarii circulatiei in centrul Timisoarei, pe Inelul I. Robu afirma ca s-a ajuns la o intelegere cu Fundatia Caritatea, pentru ca fundatia sa cedeze primariei 400 de metri patrati pentru largire. Afirmatiile sale legate de grupurile de interese au aparut dupa ce a fost acuzat ca sustine distrugerea unei parti din centru, a unei zone cu valoare istorica.
Iar luni, edilul a lansat din nou acuze extrem de grave.
„Noi n-avem voie sa protejam ceva ca nu cumva sa apara o concurenta. Daca cineva vrea sa construiasca un hotel in zona centrala a orasului, din partea mea are tot sprijinul. Din partea unora a aparut aproape o disperare. Este inadmisibila pretentia unora ca pe o raza de nu stiu cat in jurul lor sa nu mai existe acelasi tip de activitate. Hotel sau altceva… Exista demersuri facute in acest sens (…) Nu se poate ca, daca cineva nu face el o parcare, sa impiedice si pe altii sa faca parcare. Si pot sa mai dau si alte exemple…”, a declarat Robu.
Intrebat cum se poate interveni practic pentru a bloca o investitie, primarul a replicat: „N-ati vazut filme cu mafia? Uitati-va acolo si aduceti-va aminte de o vorba: viata bate filmul (…) Ce inseamna stilul mafiot, lasand la o parte atentatele la viata oamenilor? Astea le excludem… Inseamna influenta prin institutii ale statului, care sunt corupte si deturnate de la misiunea lor, prin institutii ale administratiei publice, locale sau centrale, care sunt deturnate de la misiunea lor, influenta prin mass-media si influenta prin persoane strecurate peste tot unde pot sa impinga lucrurile intr-o parte sau intr-alta. Asta am vazut in multe filme si, evident, actiuni de descurajare care se desfasoara in fel si chip”, sustine edilul-sef al Timisoarei.
Robu a precizat ca se refera doar la anumite persoane care lucreaza in institutii ale statului, „angajati corupti”, care „intra in diverse jocuri de interese, economice sau politice”, si nu la institutii in ansamblul lor.
In mod normal, dupa astfel de declaratii, primarul ar trebui sa dea explicatii in fata unor organe abilitate, daca a luat la cunostinta despre vreo fapta de coruptie si are date despre existenta unor angajati corupti in institutiile statului.
Cat despre investitia care se preconizeaza in centru, langa primarie, Robu da asigurari ca nu va fi aprobata nicio „bazaconie”. Alte detalii pe tion.ro.

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051368 (s)